SumoCoders bouwde beste website van 2017

Awards / Communication / News

KMO AdviesboxDe FeWeb Excellence Awards verkiezen de technisch meest performante websites die het afgelopen jaar ontwikkeld werden. Zo wil FeWeb, de beroepsorganisatie van de digitale sector, de expertise van haar agencies in de schijnwerpers plaatsen. De website voor de KMO Adviesbox van Unizo, gebouwd door het Gentse webbedrijf SumoCoders, wint de derde editie van de FeWeb Excellence Awards. De Gold Award van de categorie e-commerce gaat naar DUO voor de website meubili.be. De beste B2B-site heet allroundflandrien.be, een creatie van het Hasseltse Mediasoft. De digitale makelaar Seraphin wint in de B2C-categorie. “Onze Belgische webbedrijven leveren dag na dag performante websites af die de basis vormen van de digitale strategie van KMO’s tot multinationals,” aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb. “De technische expertise wordt meestal niet belicht in de vele Awards in de sector en net die expertise maakt het verschil: dat wil FeWeb onder de aandacht brengen met de FeWeb Excellence Awards.”

 

Voor de FeWeb Excellence Awards analyseerde de vereniging 104 inzendingen op basis van objectieve criteria en metrics. Criteria zoals snelheid, linkkwaliteit, seo, mobile- en gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, cyberveiligheid en juridische conformiteit speelden mee in het bepalen van de winnaars. FeWeb zette hiervoor diverse tools en analyses in, met de steun van InternetVista, Woorank, AnySurfer, CrawlForMe en deJuristen.

Overzicht van alle winnaars
Non-Profit
In de Non-Profit categorie kaapt het Gentse SumoCoders de Gold Award weg met de site voor de KMO Adviesbox van Unizo. Zilver gaat naar DUO voor Zwin.be, Brons is voor Defimedia met de site voor Les Mutualités Libres.

E-commerce
Het Brugse DUO wint de Gold Award in de categorie E-commerce voor de website meubili.be. Delcampe wint zilver en DigitalMind brons voor de site houblonesse.be.

Business-to-Business
Het Hasseltse Mediasoft maakte de site allroundflandrien.be en wint hiermee de Gold Award. Zilver is voor Intracto voor de Volvo-applicatie en brons voor DiploStudio met de site van studiowoy.be.

Business-to-Consumer
De digitale makelaar Seraphin is de winnaar in deze categorie. E-start.be wint zilver voor Parketvloeren Janssen en Marbles brons met bruvo.be.

De winnaar van alle winnaars die de technisch meest performante site van 2017 bouwde, heet SumoCoders.