Sunweb, A&D Events en Creationz slaan tenten op in eigen land

Communication / News

Sunweb Group merkte na een recente bevraging bij hun klanten en prospecten op dat meer dan 45% verkiest op vakantie te gaan in eigen land. Het heeft de reisorganisator alvast aangezet om versneld hun aanbod zomervakanties aan te passen en, voor het eerst ook vakanties in België in hun aanbod op te nemen. Na de eerder aangekondigde samenwerking met Roompot Vakanties blijft Sunweb naarstig op zoek naar voldoende aanbod van vakantiebelevingen in België.

Hun zoektocht bracht hen bij Yves Smolders (A&D Events) en Bart De Vos (Creationz). Hun evenementenbureaus hebben al jaren ervaring in het organiseren van grote evenementen en het opbouwen én beheren van de VIP-area’s en de campings van ‘s lands grootste zomerfestivals. “We willen na het wegvallen van de festivals niet bij de pakken blijven zitten. Het glampingmateriaal dat we normaal op hun luxe-campings inzetten, in de vorm van lodges en cabanas, willen we nu opstellen op idyllische plekken in België. Materialen, ervaring en mensen zijn volop beschikbaar. Summerglamp zal bovendien voor heel wat directe en indirecte werkgelegenheid zorgen,” aldus Yves Smolders en Bart De Vos.

Gasten van Summerglamp kunnen kiezen uit vijf verschillende verblijftypes die plaats bieden aan 2 of 4 personen. Van stijlvolle tenten met twee of vier comfortabele bedden, elektriciteit, een afsluitbare kast en een klein terras met buitenmeubilair, tot de Bunkhouse, een houten guesthouse.

Er hangt een stevig prijskaartje aan het opbouwen en uitbaten van een luxe pop-up camping volgens strikte hygiëne – en veiligheidsnormen. De drie initiatiefnemers zijn daarom op zoek naar steden, gemeenten en overheden die bereid zijn om mee te investeren in het project. Het is voor hen een unieke kans om hun regio, stad of gemeente in de kijker te zetten. “Een concept als Summerglamp biedt ons niet alleen extra capaciteit, het is ook nog eens dé ideale manier voor een regio om zich extra in de kijker zetten en verblijfstoeristen op hun wenken te bedienen,” zegt Tim Van den Bergh, COO van Sunweb Group.

In afwachting van de finale locaties kunnen geïnteresseerde gasten zich alvast inschrijven op een gastenlijst. Van zodra er finaal geweten is waar de Summerglampings zullen neerstrijken, krijgt iedereen op die lijst voorrang bij het reserveren van hun Summerglamp vakantie.