Vijfjarige Jarko past op huis Sinterklaas

Marketing / News

Hoogstpersoonlijk uitgenodigd worden om één weekend lang het enige echte huis van Sinterklaas in Spanje te bewaken: welk kind droomt hier niet van? Voor de vijfjarige Jarko uit Nederland kwam deze droom uit dankzij Sinterklaas en Sunweb.

6 december. Sinterklaas is aan zijn laatste voorbereidingen bezig. In heel het land wachten kindjes in spanning om te kijken of ze dit jaar wel braaf genoeg zijn geweest om cadeautjes van De goedheiligman te ontvangen. Maar wie waakt er over zijn huis in Spanje als de Sint en al zijn Pieten cadeautjes uitdelen? “Ik heb een Oppas Piet die normaal op mijn huis in Spanje past als ik in het buitenland ben”, vertelt Sinterklaas. “Dit jaar had ik echter een probleem. Nadat het Grote Sinterklaasboek waterschade opgelopen had, heb ik de Oppas Piet moeten vragen om het reserveboek vanuit Spanje te brengen. Mijn huis stond zo natuurlijk een heel weekend helemaal leeg. En dat kan uiteraard niet.”

Omdat alle Pieten nodig zijn om de pakjes aan alle brave kinderen te bezorgen, ging Sinterklaas op zoek naar een oppas voor zijn huis in Spanje. Daarvoor koos hij Jarko (5) uit. Jarko heeft een aangeboren hartafwijking en onderging een aantal jaren geleden een openhartoperatie. Nu gaat alles prima met hem. Meer nog: hij gebruikte afgelopen jaar z’n eigen ervaring om andere zieke kinderen te helpen. Zo motiveerde hij zijn school om geld in te zamelen voor het Sophia kinderziekenhuis. En met succes, want de school zamelde het hoogste bedrag van alle deelnemende organisaties in. Voor Sinterklaas is Jarko daarom een voorbeeldkind geweest. Reden genoeg om Jarko te belonen met een origineel en onvergetelijk Sinterklaasfeest.

Jarko beleefde samen met z’n familie afgelopen weekend het avontuur van zijn leven. Hij lette een weekend lang op het Spaanse huis van Sinterklaas en mocht daarbij alle cadeautjes en snoepgoed, die de Sint vergeten was, mee naar huis nemen. Een onvergetelijk Sinterklaasfeest met de ene verrassing na de andere. Kijk mee binnen in het enige echte huis van Sinterklaas en zie hoe Jarko het er vanaf bracht.