Super Bowl kleurt Belgisch met vier reclamespots van Caviar

Crea / News

Op zondag 12 februari (Amerikaanse tijd) stonden de Philadelphia Eagles tegenover de Kansas City Chiefs in de Super Bowl, de finale van de American Football competitie en het belangrijkste sportevenement in de V.S. Met meer dan 100 miljoen kijkers wereldwijd is het niet alleen een hoogdag voor sportfans maar ook voor de reclamesector. De commercials die tijdens de pauzes worden getoond, zijn minstens zo geanticipeerd als de wedstrijd zelf. PUB bracht eerder al een selectie van spots. Nu alle spots bekend zijn valt iets op: vier van die spots zijn dit jaar gemaakt door het Belgische productiehuis Caviar. 

Het is niet voor het eerst dat een spot van Caviar tijdens de Super Bowl te zien is. "Vorig jaar tekende we ook voor vier spots die tijdens de Super Bowl uitgezonden werden", vertelt CEO Bert Hamelinck. "Maar om dit jaar weer aan hetzelfde aantal te zitten is toch uniek, in het bijzonder door de twee films voor Pepsi, die weer ingezet hebben op een uiterst grote en creatieve campagne met veel zichtbaarheid."

 

De vier Super Bowl reclamespots die Caviar dit jaar produceerden bestonden uit films voor Pepsi, e.l.f. en Planters. Voor de films konden ze verschillende indrukwekkende Hollywood-namen strikken zoals acteurs Ben Stiller ('Zoolander'), Steve Martin ('Only Murders in the Building'), 'The White Lotus' revelatie Jennifer Coolidge en stand-up comedian Jeff Ross. 

PEPSI 
Geregisseerd door Jorma Taccone (bekend van 'SNL' en 'The Lonely Island') stellen deze twee Pepsi-spots Ben Stiller en Steve Martin op de proef: smaakt Pepsi Zero echt zo lekker? Of acteren ze? Je zal het moeten proberen om erachter te komen...

Spot 1: Great Acting or Great Taste met Ben Stiller
Spot 2: Great Acting or Great Taste met Steve Martin

e.l.f.
In een regie van Maggie Carey en Neal Brennan, stuurt het populaire make-up merk, e.l.f., Jennifer Coolidge hun 'Power Grip Primer'. Het product staat bekend om het geven van een glanzende en dolfijnachtige huid. De spot speelt zo erg slim in op het virale interview van de 61-jarige 'Legally Blonde'-ster tijdens de Golden Globes 2023, waar ze onthulde dat ze graag eens de rol van een dolfijn zou spelen. 

Bekijk hier de spot.
 

Planters
Planters schakelde 'Comedy Central Roast' stand-up legende Jeff Ross en zijn vrienden in om het iconische personage van Planters, 'Mr. Peanut' op de rooster te leggen. Niemand weet meer over de kunst van het 'roasten' dan snackfood bedrijf Planters bekend van hun pindanootjes, en er is geen legende die het meer waard is om geroosterd te worden dan 'Mr. Peanut'.
 
Met vestigingen in Brussel, Londen, Parijs, Madrid en Los Angeles is Caviar een globaal en veelzijdig productiehuis dat in 2006 werd opgericht. Van muziekvideo’s voor Stromae en Justin Timberlake tot commercials voor Pepsi, McDonalds en de Rode Duivels... De fictie-afdeling is de meest gekende en zichtbare tak is van de Caviar-familie, mede dankzij bekende films als de Oscar winnaar 'Sound of Metal', Adil & Billals 'Rebel' en de series 'De Slag om de Schelde', 'Tabula Rasa', 'F*** You Very, Very Much', 'Clan', de internationale remake 'Bad Sisters' en 'Paul T Goldman' voor Peacock.