Supermachine en Provincie Oost-Vlaanderen maken regenwater hemels

Crea / News

Het creative agency Supermachine heeft een campagne ontwikkeld in samenwerking met Provincie Oost-Vlaanderen om het gebruik en de waarde van regenwater te promoten. Met de slogan "Regenwater, da’s hemels" wil de Provincie niet alleen bewustwording creëren over de voordelen van regenwater, maar ook het imago ervan een boost geven.

Hoewel naar schatting 39 procent tot 66 procent van de Vlaamse woningen een regenwaterput heeft, wordt slechts tien procent van het hemelwater daadwerkelijk hergebruikt. De provincie wil die cijfers verhogen en zet in op de voordelen van regenwater, zowel economisch als ecologisch.

Supermachine maakte daarvoor een 'sexy imagocampagne'. Geen saaie informatieverspreiding, maar werken op gevoel met een visuele stijl die doet denken aan parfumadvertenties. Het doel: de perceptie van regenwater veranderen en het als een waardevol en luxueus product presenteren. "We willen mensen bewustmaken van de kwaliteit en voordelen van regenwater. Regenwater is zacht, schoon en gratis. Regenwater, da’s hemels," klinkt het bij Supermachine.

Je ziet de campagne de komende weken overal in Oost-Vlaanderen opduiken. Van bioscopen (Brightfish) over streamingplatformen (Ads&Data) en sociale media(Meta, Pinterest) tot (D)OOH via Clear Channel.

Voor meer informatie over de voordelen van regenwater en hoe je zelf kunt beginnen met het opvangen en hergebruiken ervan, bezoek www.oost-vlaanderen.be/regenwater. Ontdek hoe je kunt profiteren van het hemelse regenwater in Oost-Vlaanderen.

Credits:

Agency: Supermachine
Brand: Provincie Oost-Vlaanderen
Client: Joost Wylin, Sarah Gijdé, Liesbet Van Crombrugge
Managing Director: Charlotte Van Hoecke
Creative Director: Charlotte Van Hoecke
Design Director: Dennis Hellebaut
Account Manager: Jarno Verschelden
Strategist: Jules De Bruyckere
Concept: Maïté De Laruelle
Art Director: Maïté De Laruelle
Copywriter: Ine Vanderdeelen
Production company: Hooked Visuals
Art Director: Jeremi Vanderstichele
DOP: Matthee Van Holderbeke
Gaffer: Matthee Van Holderbeke
Director: Karel Verpoest
First AC: Pieter Claessens
Art dir. / VFX: Librecht Van Mechelen
Assistant: Jules Stallaerts
Photographer: Laura Siliquini
Sound design: Thomas Lambrechts
Actrice: Edith Stievenart
Acteur: Alexandros Giannou