Suyin Aerts in pole position voor WinTrade Awards?

Awards / News / People

Vrijdagavond 28 juni 2019 worden in het Park Plaza Hotel in Londen de WinTrade Awards uitgereikt. Deze jaarlijkse ‘Oscars’ voor vrouwelijke ondernemers is opgedeeld in verschillende categorieën. Een Belgische met een Chinese voornaam dingt mee naar het goud in de categorie Women in Media: Suyin Aerts.
Ze wordt weleens een ‘Powerlady’ genoemd al verkiest ze de term ‘ondernemende en netwerkende vrouw’. Freelancepresentatrice en -journaliste voor onder meer Kanaal Z/Canal Z Suyin Aerts is een bezige bij. Naast dat presentatiewerk is ze medezaakvoerster van het Zaventemse bedrijf X-Treme Creations, gespecialiseerd in visuele marketing met projecten over de hele wereld. Ze is ook actief als ‘public’ of ‘keynote’ speaker rond co-creatie, digitalisering, kenniseconomie, projectmanagement en zelfsturende teams.
Op 28 juni dingt Suyin Aerts tijdens de WinTrade Awards in Londen mee naar de Women in Media-prijs. Wie dieper graaft leest dat Suyin ooit een hoofdrol (als Kim Vissers) vertolkte in de VT4-soap Vennebos. Nadat ze enkele jaren bewust onder de BV-radar is gebleven, heeft ze professioneel van verschillende walletjes kunnen proeven en heeft zich daarbij niet beperkt tot één sector of één functie: “Ik schopte het ooit tot professionele ballerinadanseres, later werd ik naast medezaakvoerder van X-Treme Creations en voorzitter van Artemis Brussel. Presentatiewerk on- en of screen blijft een passie en een internationale talkshow zou een geweldige droom zijn die uitkomt”.  Als ze zaterdag mét lauwerkrans terugkomen is het alvast niet de eerste topprijs die ze op zak heeft. In 2012 won ze in Nederland met bravoure de ‘Talent Award for Women in Marketing & Communication’-award, vier jaar later kreeg ze van Voka de Award ‘Netwerker van het jaar’ en vorig jaar won ze met X-Treme Creations nog goud in de Fespa Awards, voor meest creatieve realisatie, een combinatie van digitale print & opblaasbaar met een project voor Tomorrowland. En in 1997 won ze de persprijs als finaliste van de Miss België-verkiezing.

Foto Suyin Aerts (copyright Kim Marivoet)