Swiftslide maakt delen van verhalen gemakkelijker

swiftslide

Innovation / News

swiftslideSwiftslide, een spin-off van de Europese integrator Cegeka Group, lanceerde vandaag zijn software voor het beheer van digitale content  op Web Summit, een internationale technologieconferentie in het Portugese Lissabon. Met Swiftslide wordt storytelling of het creëren, presenteren en delen van stories eenvoudiger, zo maakt men zich sterk.

Swiftslide is een digitale tool waarmee organisaties content kunnen verzamelen en beschikbaar stellen: alle presentaties van het bedrijf, alle technische en commerciële brochures, alle video’s enzovoort. Omdat alles gecentraliseerd en ingedeeld is in categorieën, is content sneller beschikbaar en wordt het eenvoudiger om nieuwe stories te bouwen. “Iedereen in een organisatie vertelt verhalen,” zegt Francis Knudde, Chief Officer Swiftslide. “Maar de content voor die verhalen zit vaak verspreid, dan weer vinden medewerkers het sjabloon niet of hebben ze offline geen toegang tot de laatste brochure met de juiste prijzen. Medewerkers verliezen tot 30% van hun tijd aan het zoeken naar informatie, terwijl tot 70% van interne content niet gebruikt wordt. In Swiftslide zit alle up-to-date informatie volgens thema of categorie. Je kunt van overal nieuwe presentaties creëren door slides samen te voegen voor een nieuwe story.” 

Francis Knudde

Francis Knudde

 

Swiftslide ondersteunt vakgebieden als marketing en verkoop, maar is ook geschikt voor interne en externe opleidingen. Cursisten krijgen meteen toegang tot de presentatie van de cursus op hun computer of tablet. Swiftslide mikt ook op de evenementensector. Zo zal het Stima Congres op 1 december gebruikmaken van Swiftslide om informatie te delen met zijn deelnemers.

Swiftslide is sinds juli 2016 beschikbaar in een gesloten proof-of-concept, met ruim vierduizend gebruikers. Vandaag is de software beschikbaar voor het grote publiek via een maandelijks abonnement per gebruiker (pay-per-use). Er is een webapplicatie, maar Swiftslide bestaat ook als app voor tablet en smartphones.