Talitha Dehaene

New kids in town

Talitha NKIT
Ik ben opgegroeid in Ieper, in de diepe krochten van de Westhoek. Hoewel je daar quasi-voorbestemd bent om te studeren in Gent, de officieuze hoofdstad van West-Vlaanderen, besloot ik na de middelbare school om ietsje verder weg te gaan: Amsterdam. Ik heb er literatuurwetenschap, sociologie en criminologie gestudeerd maar ben desondanks in de reclame verzeild geraakt.
Na een dikke tien jaar in Amsterdam, waarvan een tijdje als freelance copywriter/creative en twee jaar als copy & concept lead bij een digitaal bureau met de geweldig sexy naam Wayne Parker Kent, besloot ik te remigreren. Sinds deze zomer woon ik in Antwerpen. Sinds september werk ik bij Prophets, waar ik na een goed gesprek van toch zeker een uur meteen ben aangenomen als conceptor in het contentteam.
Als content conceptor probeer ik van (social) content voor klanten méér te maken dan een paar losse Facebookflodders. Ik stel creatieve concepten voor, als een soort mini-campagnes, om de content naar een hoger niveau te tillen. Ik vind het erg uitdagend, omdat het toch anders is dan campagneconcepten. Vooral voor social moet je op een andere manier leren denken, omdat het veel moeilijker is om de aandacht van je doelgroep te vangen wanneer ze doelloos door honderd ads en verbale diarree zitten te scrollen. Het leukste van mijn functie vind ik de afwisseling: het ene moment bedenk ik contentconcepten, dan doe ik wat copywriting, daarna zit ik een halve week in een pitchteam. Never a dull moment!