Talk of the town en Jef boes vertoeven in nanospace voor Tescan

Crea / News

Het afgelopen jaar voelde voor veel mensen aan als een totaal andere wereld dan degene waarin we in alle vrijheid ons ding kunnen doen. Voor het Tsjechische Tescan, wereldspeler in dynamische CT-scan apparatuur, trokken het Antwerpse Talk of The Town en Gentse regisseur Jef Boes echter naar oorden van een totaal andere dimensie.

Het Tsjechische bedrijf Tescan, met als één van haar klanten het Belgische KU Leuven, laat wetenschappers en producenten met haar hoog technologische devices zoals scanning electron microscopes, ion beam scanning electron microscopes and micro-CT solutions toe om statische CT-scans te vervangen door bewegende ofte dynamische CT-Scans. Het grote voordeel hiervan is dat niet enkel de huidige of historische feitelijkheid van materialen of objecten kan worden bekeken, maar ook de toekomst ervan binnen bepaalde incalculeerbare scenario’s. Met de apparaten van Tescan kunnen CT-scans op onderworpen worden aan simulaties die weergeven hoe een bepaald materiaal onder bestaande omstandigheden zal reageren. Van uiterst belang in het ontwikkelen van duurzamere en veilige materialen, maar eveneens om een beter inzicht te krijgen in waarom bepaalde dingen reageerden zoals ze regeerden in het verleden en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.

Brand- en testimonial Film

“Lab-based dynamic CT is nieuw, en een enorme stap vooruit in de wereld van tomografische onderzoeksmethodes,” zegt Professor Martine Wevers van de KU-Leuven. De missie van Prf. Wevers en haar team onderzoekers is het voorzien van inzichten en oplossingen wanneer het gaat over materiaaltechnologie- en vooruitgang.

Talk of the town en Jef Boes kregen de opdracht om deze – nogal zware – materie kenbaar te maken naar een B2B-publiek door middel van een brand film en een testimonial film, beide op een manier die genoeg stopping power heeft om universiteiten en bedrijven over ter wereld gekend te maken met de innovatieve technologie van Tescan.

“Wanneer men het over ‘past, present and future’ heeft in termen van video en content zijn er maar twee stemmen ter wereld die een beeldverhaal auditief op een passende manier kunnen ondersteunen,” besluiten ze bij Talk of The Town. Neil Degrasse Tyson liet weten nog sterretjes te zien van zijn Covid-vaccinatie, dus schoot zijn gepensioneerde concullega Morgan Freeman ons met zijn stem te hulp.”

Credits

Client: Tescan & KU Leuven
Client Contacts: Marijn Boone, Jan Dewanckele Brand production agency: Talk of the town Creative Director: Gertjan De Smet
Concept: Jef Boes en Gertjan De Smet Director: Jef Boes
DOP: Tiele mulier
2nd AD: Jan Opdekamp
Production: Aagje Flement
Edit: Olivier Lambrechts, Aram Chalmet
Color Grading: Tom Mulder
Camera & Light: The Movie Lot
Voice Over: Morgan Freeman