TBWA: "Een kantoor is een creatieve tool om werk tot leven te brengen"

Communication / News

TBWA\Belgium verzamelde hebben en houden en trok weg uit de Kroonlaan om te landen in Zaventem. Daar wacht de medewerkers in post-coronatijden een nieuwe werkplek en een nieuwe manier van werken, zeggen managing director Nicolas De Bauw en director of people Sophie Steyaert.

Van het centrum van Brussel – nou ja, de Kroonlaan in Elsene – naar een bedrijventerrein in Zaventem. We hadden er onze twijfels bij. Maar al van de straat zien we dat de nieuwe kantoren van TBWA\Belgium er anders uitziet dan de andere bedrijfsblokjes in de buurt. Om te beginnen zijn werklieden nog volop een gezellig en van de straat afgeschermd terras aan het bij elkaar timmeren, op de plek waar vroeger de hoofdingang was. De twee gebouwen die TBWA hier inpalmt werden aan elkaar gekoppeld, zodat een aantrekkelijke nieuwe inkomhal en een sierlijke dubbele trap de twee gebouwen elegant in elkaar doen overvloeien. En we zeggen TBWA, maar eigenlijk zijn hier ook DDB Brussels en PHD Media gevestigd, zij het in eigen kantoren op de tweede verdieping, in een eigen stijl.

Maar laten we beginnen bij het begin. “We waren gedwongen om het gebouw aan de Krooonlaan te verlaten,” zegt managing director Nicolas De Bauw. “Het werd verkocht aan de Franse Gemeenschap. We zochten een plek met ongeveer evenveel vierkante meter. Liefst casco, zodat we via de inrichting onze eigen identiteit konden tonen. Dit maakte van centrum Brussel als locatie haast geen optie meer, maar we wilden wel absoluut binnen de Ring blijven. De zoektocht vorderde… en toen kwam corona.

Foto’s: Luc Hilderson

[...] 

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PUB MAGAZINE