TBWA en Leefmilieu Brussel lanceren de Renolution!

Crea / News

In Brussel komt meer dan de helft van de broeikasgassen van het energieverbruik van gebouwen. Daarmee horen ze bij de meest energie-intensieve van Europa. Geen wonder, want een derde van die gebouwen is niet of nauwelijks geïsoleerd. En tegen het huidige tempo van renovaties haalt de hoofdstad nooit haar klimaatdoelstellingen. Daarom besloot Leefmilieu Brussel een groot renovatieprogramma te lanceren in samenwerking met andere Brusselse administraties: Renolution. Door maatregelen beter op elkaar af te stemmen en de administratie te vereenvoudigen, wordt hiermee een nieuwe impuls gegeven aan regionale en duurzame renovaties. Deze Renolution helpt Brussel niet alleen om de klimaatdoelstellingen te halen, ze zorgt meteen voor een beter wooncomfort voor vele Brusselaars.

Welk medium is beter geschikt om deze ingrijpende renovatiestrategie te introduceren dan de Brusselse gebouwen zelf? Dat is exact wat TBWA dacht. In samenwerking met MediaField en UM & Rapport werden drie strategisch gelegen gevels in de hoofdstad geselecteerd. Vervolgens gingen drie kunstenaars aan de slag om monumentale muurschilderingen te realiseren. De thema’s? De drie voornaamste argumenten om te renoveren: budget, comfort en isolatie. Zo trotseerde de getalenteerde Brusselse kunstenaar Robin Renard 12 dagen lang het slechte weer. Het resultaat is een muurschildering van meer dan 30 meter hoog rond het thema "comfort", in de vorm van een kleurrijk paar pantoffels. Je kan ze bewonderen recht tegenover het Zuidstation.

De andere muurschilderingen zijn creaties van SuarezMurals en Matthew Dawn, de ene in Sint-Joost en de andere in de Nieuwstraat. Je kan er niet naast kijken als je er passeert, maar ook in digitale media springen ze in het oog. Een gepaste aftrap van de grote omwenteling.

Leve de Renolution!