TBWA en Samsung inspireren jongeren: “Durf gewoon jezelf te zijn”

4schools / Crea / News

Deze maand zet België breakdance op de kaart tijdens het WK Breaking in Leuven en daar draagt Samsung Electronics België als sponsor graag toe bij. Meer zelfs, de tech gigant gaat een structureel partnership aan met twee Belgische B-girls Maxime 'Madmax' Blieck en Camine Van Hoof

Sterk staaltje cinema 

Beide B-girls spelen de hoofdrol in Samsungs nieuwste brand campagne ‘Flip The Rules’, getekend door TBWA. In een inspirerende brand movie sporen de B-girls en Samsung jongeren aan hun eigen weg in te slaan.

Thomas Driesen, creative director bij TBWA België, legt uit: “Dit gaat veel verder dan een reclamespot. We lanceren hier een sterk staaltje cinema. Een kunstzinnige choreografie tussen de Galaxy Z Flip5 en de B-girls, verleden en toekomst. Een visueel statement waarvoor we nauw samen werkten met director Anthony Nti. Niet alleen de choreografie, maar ook de productie was een hele uitdaging. De Samsung Galaxy Z Flip5 larger than life nabouwen was - met meer dan 2 ton aan LED-schermen - een echt huzarenstukje.

“Breaking staat voor persoonlijkheid, eigenheid en een portie lef,” zegt Laurence Vandermeer, marketing en communicatie manager van Samsungs Mobile Division. “Dat is een combinatie waar wij ons als brand heel goed mee identificeren. We geloven sterk in de waarden van de breaking community. Deze subcultuur leeft van innovatie en zelfexpressie. Durven innoveren, durven gaan. Do what you can’t is niet toevallig ons motto.” 

Het verhaal wordt verteld door Miss Angel, een opkomende hiphopartieste. De B-girls dansen op de melodieën en violen van Vivaldi, volledig getransformeerd door de Antwerpse componist en producer Abraham Blue. Thomas Driesen voegt toe: “Zelfs de soundtrack ‘flipt’ de regels en schommelt tussen verleden en toekomst, hoogte- en dieptepunten, en tilt de B-girls letterlijk naar nieuwe hoogten.”

Op weg naar WK 

Waarom Samsung net nu deze campagne opzet? Van vrijdag 22 tot 24 september 2023 is België dé place to be voor de internationale breakdance community. Drie dagen lang halen B-girls en B-boys van over de hele wereld hun beste dance moves boven tijdens het WK Breaking in Leuven. Tijdens deze strijd om de wereldtitel kunnen dansers zich meteen ook kwalificeren voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs, waar breaking zijn Olympisch debuut zal maken.  

Maar Samsung wil meer zijn dan gewoon ‘een sponsor’. Daarom kunnen de twee Belgische B-girls Maxime en Camine op extra structurele steun van Samsung rekenen. “Een breaking battle verenigt eigenheid, muziek en sport,” aldus Laurence Vandermeer. “Wij voegen daar ook technologie aan toe: technologie om je dans vast te leggen met een camera die even flexibel is als je moves, om je conditie te meten, om de beats te beluisteren, om online inspiratie te vinden, om je coolste headspin te delen met vrienden.” 

De campagne zal te zien zijn in bioscoop en online.

Credits:

Flip The Rules

Samsung

TBWA

Client

Laurence Vandermeer

Helena Wilmet

Anneleen Moens

Caroline Hombroukx

Inge Hermans

Creative Team

Creative Director: Thomas Driesen

Copywriter: Luca Garcia

Art Director: Ema Vukas

Reputation

Client Service Director: Anne-Cécile Collignon

PR Consultants: Nell Dumortier

Account Team

Account Director: Aubry Crock

Strategy

Innovation Strategist: Henri Wuyts

Connection Planning: Elena Cisco

Agency Producer

Lore Desmet

Production

Production Company: Wenneker

Executive Producer: Ben Wevers

Producers: Roxanne Wyllemann

Regisseur: Anthony Nti

DOP: Virgil Leclercq

Researcher & Reporter: Marco Bellusci

Post-Production

Post-Production Company: MAKE

Post-producer: Leslie Verbist

Offline: Frederik Vandewalle

Online: Pierre Mailly

Grading: Joshua Borrill

Sound: Mathieu Grillo

Music: Abraham Blue

Photography

Photographer: Jules Emile

Art Buyer: Elly Laureys

Retouching: Bert Geurs