TBWA en Telenet openen studentenkot in de Metaverse

Crea / News

De metaverse is een globaal netwerk van virtual reality werelden waar je als avatar vrij kan rondlopen. Het wordt nu al ‘the digital future’ of zelfs ‘de volgende versie van het internet’ genoemd. Dé plek voor een nieuwe generatie.

Telenet wil dat deze generatie zich in deze nieuwe wereld meteen thuis voelt. ​Samen met TBWA en VR-specialisten Cybernetic Walrus bouwde het telecommerk daarom het Metakot, het allereerste studentenkot in de metaverse. Een eigen, virtuele wereld waar iedereen vrij kan rondlopen en zelfs kan beerpongen, een iconische studententraditie in een nieuw, digitaal jasje. Al wat je nodig hebt, is een VR-set.

“Of je nu in Brussel, Gent, of Antwerpen studeert, het Metakot is het eerste studentenhuis waar iedereen zomaar virtueel kan binnenwandelen. Het mag dan wel een nieuwe onbekende virtuele wereld zijn, een studentenkot blijft natuurlijk een studentenkot. Verwacht je dus maar aan restjes pizza, hopen rommel en gestolen verkeersborden,” zegt Thomas Driesen, creatief directeur bij TBWA.

Wie kot zegt, zegt natuurlijk studenten. Het is dan ook geen verrassing dat het Metakot feestelijk geopend wordt met een tour langs de verschillende Student Kick-Offs in september en oktober. Wie de start van het nieuwe academiejaar viert in Brussel, Gent, Leuven, Hasselt of Antwerpen, kan daar terecht in het Metakot. Daar dagen Jonatan Medart, Elodie Gabias en de Brusselse TikTokker Mona studenten uit voor een spelletje beerpong. Wie de influencers weet te verslaan, krijgt een rondje getrakteerd. In de echte wereld welteverstaan.

Het Metakot vormt voor Telenet slechts de eerste stap in de metaverse, een platform waar de mogelijkheden oneindig zijn. Breng zelf een bezoek aan het Metakot via de applicatie VRChat.

Credits

CLIENT

Client: Telenet

Client Contact: Marie Goossens, Jesse De Backer

CREATION:

Creative Director: Thomas Driesen

Creative team: Luca Garcia, Ema Vukas, Geert Feytons

ACCOUNT:

Account Director: Charlotte Smedts

Account Executive: Jan Veulemans

GAME & SERVICE STUDIO: Cybernetic Walrus