TBWA reserveert heldenrol voor nieuwe hamburger

TVC_GenerousJack-detail

Crea / News

TVC_GenerousJack

Het merk dat de wereld hamburgers leerde eten - McDonald's -, blijft zichzelf vernieuwen. Deze keer met een variant in de overtreffende trap: The Generous Jack. Zoals de naam aangeeft gaat het om een bijzonder rijkelijk samengestelde nieuwe hamburger, zo meldt TBWA. De televisiespot vertelt in virtuoze close-upbeelden het scheppingsverhaal van deze nieuwe held. Vanuit een oerknal worden we meegesleurd op een duizelingwekkende reis langs en door verschillende ingrediënten in hun pure staat. Een wolk van bloem, zwevende eierdooiers, een broodplaneet, een tomaat die in volle vlucht doormidden wordt gekliefd en uiteraard de hamburgerschijf zelf, die kissend en sissend op de hete bakplaat valt. Om dan liefdevol bedekt te worden met een smeuïg smeltende snee Maredsous Caractère. Alle ingrediënten vallen mooi synchroon samen om het forsgebouwde, veelgelaagde hoofdpersonage te vormen dat fier voor het voetlicht treedt: Generous Jack.

Om de foodshots op een hoger niveau te tillen, werd regisseur Raf Wathion (Czar) aangesproken. Hij zette een waar laboratorium op poten om volop te experimenteren met materie, belichting en cameratechnieken. Het resultaat is een adembenemende aaneenschakeling van extreme close-ups en slow-motionbeelden die door een dynamische montage een meeslepend verhaal vormen. De begeleidende geluidseffecten creëren een overweldigend cinematografisch effect.
Door deze doorgedreven aandacht voor de ingrediënten bevinden we ons in een ander universum dan we gewend zijn van het merk met de gele M. McDonald’s mikt hiermee naar de echte burgerlover, een doelgroep die zoekt naar nieuwe smaaksensaties. The Generous Jack is dan ook de eersteling van een aparte tak: de Maestro-familie.