TBWA zet in op reputatie met TBWA Reputation

Communication / News

TBWA breidt haar aanbod uit met een geïntegreerd reputatie-aanbod waarmee het haar klanten nog actiever wil bijstaan bij de uitbouw van een sterke reputatie voor diens merken. TBWA heeft altijd de ambitie gehad om sterke merken te bouwen, en dat stopt vandaag niet bij reclame alleen. TBWA Reputation gelooft in de kracht van naadloos samenwerkende reputatie- en merkstrategen; in een communicatie-aanpak die àlle relevante stakeholdergroepen de juiste aandacht garandeert; en in een mediamix waarbinnen paid, owned en earned media elkaar versterken, niet tegenwerken. Leading ladies van ‘TBWA Reputation’ zijn twee doorwinterde PR- en reputatie-experts: Liesbeth Pyck en Laure Miquel-Jean.

Liesbeth Pyck richtte in 2014 nog Famous Relations op, een PR-bureau dat zij op amper vijf jaar deed groeien tot een bureau van 12. Laure Miquel-Jean startte 25 jaar geleden het PR-bureau PRIDE, dat tot vandaag trouwe partner is van klanten als McDonald’s, CBC, MSD, Novartis, Aoste en Babyliss. Dit voorjaar nog begeleidde zij haar klant McDonald’s bij zowel de sluiting als de geleidelijke heropstart van de McDonald’s restaurants: een mooi voorbeeld van sterk reputatiewerk. Met hun gezamenlijke 40 jaar ervaring als PR- en communicatie-experts zijn Laure en Liesbeth meer dan ooit klaar voor een vernieuwende rit binnen de wereld der merk- en reputatiestrategieën.  Wat de Covid-19-crisis van 2020 immers nogmaals duidelijk heeft gemaakt, is dat de rol van een merk en bedrijf zich niet langer kan beperken tot de verkoop van producten en diensten alleen. “Mens en maatschappij verwachten méér van merken. Ze verkiezen leiders die niet alleen uitmunten door hun commerciële aanbod, maar ook door de maatschappelijke rol waartoe zij zichzelf engageren,” zegt Bert Denis, strategisch directeur bij TBWA. Bovendien zullen bedrijven moeten aantonen dat zij op een verantwoorde manier tot hun einddoel zijn gekomen en dat transparante bedrijfsvoering in alle opzichten centraal staat.”

Met het nieuwe ‘TBWA Reputation’ wil TBWA haar klanten nog actiever bijstaan bij de uitbouw van een sterke reputatie en dat voor al diens merken: de commercial brands, de corporate brand, de employer brand, de CEO brand,... “TBWA Reputation gelooft heilig in de integratie van merk- en reputatiestrategieën. Het is ondenkbaar dat beide tracks vandaag nog parallel aan elkaar kunnen bestaan,” verduidelijkt Liesbeth Pyck, brand reputation director bij TBWA. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat klant, consument, burger of werknemer in vele gevallen dan wel de eindbestemming mogen zijn, de weg daarnaartoe is minstens even belangrijk. Een weg die wordt gedirigeerd door heel wat stakeholdergroepen waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Denk hierbij alleen nog maar aan de eigen medewerkers die in het verleden te vaak werden vergeten.”