Teamleader wil meer vrije tijd voor ondernemers

Communication / Marketing / News

cycling velo unsplashTeamleader sponsort vanaf 2019 vijf unieke fietsevenementen. De ‘Teamleader Champions Tour’ brengt wielrenners langs de favoriete ritten van Johan Museeuw, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Sven Nys. Ze krijgen er ook de kans om samen te fietsen met deze wielerlegendes. Teamleader wil op die manier ondernemers motiveren om tijd vrij te maken voor wat echt telt: vrije tijd, die zij kunnen invullen zoals ze dat willen.
Uit een enquête door Teamleader bleek in 2016 nog dat Belgische ondernemers gemiddeld 55 uur per week aan het werk zijn. Meer dan de helft is geregeld ’s avonds of in het weekend nog aan de slag. Dit laat weinig tot geen ruimte voor vrije tijd. Jeroen De Wit, ceo van Teamleader, benadrukt evenwel dat ondernemers ook tijd voor zichzelf en hun hobby’s vrij moeten maken. Zelf gaat De Wit geregeld fietsen, een passie die hij met de Teamleader Champions Tour wil delen met andere bedrijfsleiders. “Ik kies er bewust voor om tijd voor mezelf vrij te maken, en moedig alle ondernemers aan om hetzelfde te doen,” verduidelijkt Jeroen De Wit. “Een stap terugzetten en ontspannen, helpt me om daarna met een frisse geest aan de slag te gaan en efficiënter te werken. Of het nu sporten, tijd spenderen met je familie of eender welke hobby is: ondernemers mogen zichzelf niet uit het oog verliezen.”
Sporten is de ideale manier om je geest te verzetten van het werk, dat benadrukt ook Christophe Impens, ceo van Peloton, de organisator van de Teamleader Champions Tour. Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wees recent nog uit dat ruim één op de drie Belgen te weinig beweegt. Nochtans helpt 30 minuten bewegen per dag al om lichaam en geest scherp te houden.
Teamleader Champions TourVorige edities van de Champions Tour wisten nog ruim 10.000 fietsers op de been te brengen uit heel Europa. De eerste van de vijf evenementen staat dit jaar gepland voor 31 maart, met de Johan Museeuw Classic. Later volgen ook nog die van Philippe Gilbert (01/05), Greg Van Avermaet (12/05) en Sven Nys (31/08). De vier tochten brengen wielrenners onder meer langs de Vlaamse Ardennen en de pittigste Waalse hellingen.
Als afsluiter van de Champions Tour organiseert Teamleader in het najaar van 2019 ook een eigen Cycling Classic met als start- en eindpunt Dok Noord in Gent. Het wil met de vijf evenementen de nadruk leggen op de gelijkenissen tussen topsport en ondernemen, en bedrijfsleiders een duwtje in de rug geven om ook tijd vrij te maken voor zichzelf.