“Tegen je partner kan je iets brutaler zijn”

Communication / Media / News

Anne-Elise Jardinet en Bart Clerkx (© Luc Hilderson Foto)

Anne-Elise Jardinet en Bart Clerkx (© Luc Hilderson Foto)

Als koppel samen een bedrijf uitbouwen, het maakt soms deel uit van een strak plan. Niet zo bij eventbureau Keep It Quiet, waar Bart Clerckx en Anne-Elise Jardinet bij wijze van spreken toevallig in dezelfde werkruimte belandden.

Keep it Quiet ontstond tien jaar geleden. Bart Clerckx kwam uit de evenementensector. Zo stond hij naast Peter Decuypere bij de uitbouw van I Love Techno. Toen dat festival werd verkocht aan Live Nation, verhuisde Bart Clerckx mee, om daar in het festivalteam te belanden. Geen kwaad woord over Rock Werchter, maar rock en pop was iets minder het ding van Bart Clerckx. “Ik verliet Live Nation en richtte mee Blue Flame Entertainment op, waarmee we het nachtleven in Antwerpen nieuw leven inbliezen,” zegt hij. “Na drie jaar waren onze club nights weer iets minder hype en begonnen we evenementen voor merken uit te werken. Zo waren we plots actief in de wereld van de brand activations. Mijn toenmalige zakenpartner en ikzelf zijn dan gesplitst en ik ging verder, eerst als eenmanszaak en dan onder de naam Keep It Quiet, met 23 november 2010 als officiële startdatum.” Maar waar blijft Anne-Elise Jardinet in dit verhaal?

Anne-Elise Jardinet: “We waren toen al twee jaar getrouwd, ik werkte toen al geruime tijd in marketing- en salesfuncties, eerst bij RMB, later bij Screenvision, ondertussen Brightfish. Vandaar ging het naar MTV Networks, waar ik vijf jaar mee de sales trok. Na een herstructurering was de fut weg en ik nam ontslag. Ik zat thuis en begon Bart een beetje te helpen. Dat ik hier vast zou werken, was zeker niet het plan. Ik was op zoek naar een marketingfunctie elders.”

Bart Clerckx: “Wat de doorslag gaf, was dat Anne-Elise door een concurrent werd gevraagd om daar te gaan werken en ik dacht: ‘Dat gaan we dus niet doen hé’.”

Lees het volledige interview in PUB Magazine.