Tekenen voor een betere wereld

Kim-Gevaert

Crea / News

Kim-Gevaert_De campagne 'Tekenen voor een Betere Wereld' is een initiatief van Crayola voor SOS Kinderdorpen om de familieversterkende programma’s te ondersteunen. Crayola roept Belgische kinderen tussen 4 en 12 jaar op om vanaf vandaag tot eind oktober een tekening te maken met het thema het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig en vrij voelen en niets hen in de weg staat. Via een crowdfunding platform kunnen Belgen de tekeningen vanaf 31 oktober bekijken en hun favoriete tekening ondersteunen.
Het geld dat met de actie wordt opgehaald, komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Op die manier voorkomt SOS Kinderdorpen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië, Kenia en België.

Ook Kim Gevaert tekent mee. Zij is sinds 2007 meter en sinds 2014 ambassadrice voor SOS Kinderdorpen en is zelf ook mama van drie kinderen: Vince, Romeo en Lili. “De reden waarom ik SOS Kinderdorpen en deze actie specifiek steun is omdat ik zelf uit een warm nest kom en besef dat ik daardoor enorm veel kansen heb gekregen en ben kunnen worden wie ik nu ben. Heel veel kinderen hebben die kans op een toekomst niet en ik wil mijn steentje bijdragen om die kansarme kinderen en gezinnen te helpen. Ik probeer in de opvoeding van mijn kinderen samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Sportief, artistiek, muzikaal,... Maakt niet uit! En deze creatieve actie past daar perfect in”, aldus Kim.
Als gezicht van de actie in België zal zij het creatieve proces op de voet volgen, deelnemende basisscholen bezoeken, kinderen oproepen om tekeningen in te zenden en Belgen vragen om via het platform de actie te steunen.

Voor Crayola en SOS Kinderdorpen vormt familie de basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassene die zo voor zichzelf en anderen kan zorgen. Juist in deze tijd waarin dit niet vanzelfsprekend is, omarmt Crayola deze gedachte van familieliefde. Bovendien voegt Crayola daaraan toe dat ieder kind het recht moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontplooien. Door het ontwikkelen van je creativiteit leer je jezelf te uiten en het beste uit jezelf te halen, het geeft je leven kleur!

Hoe nemen kinderen deel?
Vanaf 5 oktober tot 31 oktober kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar over heel België tekeningen uploaden op het online platform Crayolahelpt.be. Met enkele eenvoudige stappen kan iedereen deelnemen aan de actie:

  1. Kinderen gaan aan de slag met het thema het ideale thuis voor ieder kind en maken een tekening voor de actie;
  2. Op het platform kunnen kinderen hun eigen tekening uploaden;
  3. Vanaf 31 oktober zijn alle ingezonden tekeningen te bewonderen op de website en kan iedereen doneren op zijn favoriete tekening. Via sociale media kunnen tekeningen gedeeld worden om familie en vrienden op te roepen om geld te storten.