Telenet beleeft ‘De Dag’ in Virtual Reality

Innovation / Media / News

Telenet De Dag The ParkNa de succesvolle release van ‘De Dag’  op Play en Play More en de start van de serie op VIER, lanceert Telenet nu ook een Virtual Reality experience in The Park gebaseerd op de reeks. Vanaf 23 januari kan iedereen de VR-ervaring beleven, zowel in The Park Gent als in The Park Antwerpen. De VR-ervaring werd ontwikkeld in samenwerking met Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, de bedenkers van ‘De Dag’.
Telenet De Dag The ParkDe VR-experience beleef je met 3 tot 6 vrienden. Net zoals de andere ervaringen in The Park gaat het om een free-roam VR-concept waarbij spelers vrij bewegen in een ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. Als speler wandel je, gewapend met VR-bril en rugzak met sensoren, het decor van ‘De Dag’ binnen. Daar vormen de deelnemers een trainingsteam van de speciale eenheid. Ze worden opgeroepen voor een gijzelingssimulatie en dienen een bank binnen te dringen om de slachtoffers te bevrijden. Het is een combinatie van veel actie maar ook puzzelwerk. Enerzijds moet je de confrontatie aangaan met zwaarbewapende gijzelnemers. Anderzijds krijg je ook een aantal raadsels voorgeschoteld waarbij je de oplossing enkel kan vinden door doordacht samen te werken met je teamgenoten en goed te communiceren. Wat ‘De Dag’ als VR-experience uniek maakt, is net die integratie van puzzels en raadsels in de totaalbeleving.
De VR-beleving van ‘De Dag’ werd ontwikkeld door Geoffrey Van Den Ouden (Game production & development), Triangle Factory (Game development) en het creatieve team van ‘De Dag’ .
https://vimeo.com/311504848
The Park kreeg de voorbije 6 maanden 15.000 boekingen, met een gemiddelde tevredenheid van 9.2 op 10. 43% van de boekingen zijn teambuildings van bedrijven. The Park heeft intussen locaties in Antwerpen en Gent en opent in februari een nieuwe locatie in Hasselt.