Telenet creëert Virtual Reality in The Park

Innovation / Media / News

telenet the parkTelenet stelt ‘The Park’ voor: een gloednieuw concept waarbij bezoekers ondergedompeld worden in virtual reality ervaringen. Het bedrijf zet met deze innovatie een volgende stap in zijn entertainmentstrategie. Kijkers willen steeds dichter betrokken worden bij hun favoriete content: ze willen de actie kunnen proeven, zelf commentaar geven, zelf ‘meespelen’. Er wordt dan ook steeds meer ingezet op bijkomende ervaringen naast het scherm: via sociale media, apps, websites… Telenet wil hierin nu nog een stap verder gaan. Het bedrijf combineert met The Park zijn technologische sterktes optimaal aan entertainment. In The Park wandelen bezoekers met een VR-bril en rugzak met sensoren vrij rond in een volledig fictieve wereld waar ze zelf de hoofdrol spelen. Op termijn zou deze een link kunnen hebben met lokale films, series of programma’s.
telenet the parkDe eerste eventlocatie van The Park zal morgen openen en is gelegen aan de Belgiëlei 143 in Antwerpen. The Park draait om “phygital entertainment’: op het snijpunt tussen fysiek en digitaal. De hoofdervaring is een ‘free-roam VR’ avontuur, wat betekent dat de spelers vrij bewegen in een fysieke ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. De speler wandelt met VR-bril en rugzak met sensoren een levensecht decor binnen, waar hij en zijn teamgenoten de hoofdrol spelen. In de speelruimte hangen maar liefst dertigtal camera’s die alle bewegingen detecteren. In eerste instantie zijn er twee spellen beschikbaar: ‘Moonlight survival’ en ‘Alien Defense’. In het eerste gaan de spelers in team de strijd aan tegen zombies, in het tweede redden ze de mensheid als een team mariniers. Dit aanbod zal snel uitgebreid worden met andere opties. Naast het hoofdspel zijn er nog verschillende andere VR-belevingen beschikbaar die de spelers apart ervaren. In de Demo Area kunnen bezoekers schilderen in 3D, wandelen ze op een smalle plank tussen wolkenkrabbers en kronen ze zichzelf tot boogschietkampioen.
telenet the parkThe Park is een corporate venture tussen Telenet en 9.5 Magnitude Ventures, een nieuw type venture capital fonds gespecialiseerd in tailor-made start-ups. Corporate venturing staat Telenet toe autonoom en wendbaar deze nieuwe business te ontplooien en biedt mogelijkheid voor snelheid en flexibele groei. Philippe De Schutter, momenteel nog country manager bij Uber Eats, werd aangesteld als managing director.
Voorlopig opent ‘The Park’ alleen op specifieke locaties, maar de ambitie is om dit platform ook door te trekken naar de huiskamer en smart devices. Alle info over prijzen en boekingen vindt u op www.theparkplayground.be. Boeken is mogelijk vanaf morgen.
https://vimeo.com/269666205
https://vimeo.com/269666132