Telenet steeds meer nationale speler

SFR

Media / News

SFRTelenet Group BVBA, een directe dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Coditel Brabant BVBA over te nemen voor €400 miljoen zonder schulden en zonder contanten, van Coditel Holding S.A., een dochtervennootschap van Altice N.V. Coditel Brabant BVBA levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en Luxemburg en biedt in België diensten voor mobiele telefonie aan via een MVNO-overeenkomst met BASE. Dankzij deze overname zal Telenet haar kabelvoetafdruk uitbreiden buiten de huidige dekkingszones in Vlaanderen en Brussel, naar delen van Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg en zal het ongeveer twee derde van de Brusselse voetafdruk dekken.

In Brussel zal Telenet haar dekking na de overname kunnen uitbreiden naar twee derde van de gemeenten, zodat het de grootste kabeloperator van de hoofdstad zal zijn. Telenet is al actief in zeven gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst) en zal haar activiteiten nu naar zes nieuwe gemeenten uitbreiden (Sint-Joost-ten-Node, Brussel Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek) en naar twee nieuwe gemeenten in Vlaanderen (Wemmel en Drogenbos). In Wallonië zal de overname de dekking van Telenet uitbreiden naar zeven nieuwe gemeenten (Chimay, Couvin, Sivry-Rance, Momignies, Erquelinnes, Beaumont en Froidchappelle in de "laars van Henegouwen"). De overname omvat ook verschillende duizenden mobiele klanten van SFR BeLux in België die het netwerk van BASE gebruiken.

"Sinds de overname van de Belgische mobiele operator BASE in februari 2016, heeft Telenet een strategie nagestreefd waarbij het zich positioneert als een toonaangevende leverancier van geconvergeerde  geconnecteerde entertainment- en B2B diensten in heel het land," zo meldt Telenet. De transactie is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten.