Telenet verlengt verblijf in Formule 1

Formula 1 - Test drive

Media / News

Formula 1 - Test drive

Photo: Peter Steffen/dpa

Telenet heeft de uitzendrechten van de Formule 1 verlengd tot en met 2019. Vanaf 19 maart kunnen klanten van Play Sports het nieuwe seizoen van nabij volgen en vijf extra kanalen zorgen voor een unieke kijkervaring.

Handig, want in het Verenigd Koninkrijk verspeelde de BBC de uitzendrechten aan Channel 4, zodat minder Vlaamse kijkers de Formule 1 via het open net kunnen bekijken. De VRT zendt pas enkele uren na elke wedstrijd een (ruime) samenvatting uit.

Dat Play Sports van Telenet niet gewoon sport uitzendt, maar ook stevig inzet op de beleving errond, is intussen bekend. Telenet biedt de F1-kijker meer dan alleen maar de kwalificaties en de races. Vijf extra kanalen zorgen voor een toegevoegde waarde door de race vanuit verschillende standpunten te kunnen volgen.

Opnieuw zullen Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch de F1-races van commentaar voorzien. Deze drie autosportkenners hebben al jaren ervaring in het becommentariëren van de Formule 1-races. En de hoogtepunten van de motor –en autosport zijn elke woensdag te zien in het magazine Pitstop TV.