Telenet YUGO toont z’n hart voor Volta, WeLoveBXL en CoderDojo

Communication / News

Deze zomer nodigde Telenet YUGO Zwangere Guy en Arno uit om hun ding te doen met Édith Piaf’s iconische “Non, je ne regrette rien”, wat resulteerde in een eigenzinnige bewerking. Koen Mortier van CZAR draaide bovendien een caleidoscopische videoclip, voor een online songraiser: door de clip te bekijken kon je als kijker drie Brusselse organisaties steunen die de artiesten nauw aan het hart liggen. Hoe meer views de videoclip kreeg, hoe hoger het bedrag dat Telenet YUGO zou doneren. Na een periode van vier weken is het resultaat nu bekend.

Het resultaat van de ‘Doe Uw Ding’ songraiser werd bij Studio Brussel wereldkundig gemaakt. Zwangere Guy kwam persoonlijk de cheques overhandigen aan de gekozen goede doelen: Volta, WeLoveBXL en CoderDojo Belgium. De drie organisaties die alle actief zijn in Brussel werden door Arno en Zwangere Guy geselecteerd omdat ze elk op hun eigen manier kwetsbare doelgroepen ondersteunen in hun (muzikale) zelfontplooiing.

“We zijn heel blij met het bedrag dat we dankzij deze songraiser-actie kunnen doneren aan de vzw’s. Deze organisaties stimuleren jongeren in het waarmaken van hun dromen en helpen hen hun eigen ding te kunnen doen, wat heel nauw aansluit bij het motto van YUGO,” aldus Maartje Berben en Sharon Lavaert, communication managers bij Telenet.

https://www.youtube.com/watch?v=rxhQ3SFd-Vs&feature=emb_logo

De videoclip, die de muzikale legendes toont op een aantal oer-Brusselse locaties, was een maand lang enkel te zien op het YouTube-kanaal van Telenet YUGO en via doeuwding.be. Hoe meer views, hoe hoger het door Telenet gedoneerd bedrag. Op 24 september werd de online songraiser afgesloten met op de teller maar liefst 350.000 views, goed voor een totaal bedrag van € 30.000. Dit bedrag zal gelijk verdeeld worden tussen de drie organisaties.

WeLoveBXL organiseert vele diverse activiteiten om Brusselse jongeren vooruit te helpen in hun zelfvertrouwen, in hun ondernemingszin, in het onderwijs en op de werkvloer.

CoderDojo is een wereldwijde, door vrijwilligers geleide gemeenschap van gratis programmeerworkshops voor jongeren tussen 7 en 17 jaar.

VOLTA is een gastvrij huis dat (beginnende) muzikanten ondersteunt in het ontwikkelen van hun ideeën en projecten.