Telenet zendt Oscars live uit op Play More Cinema

Media / News

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart komt heel Hollywood samen om de prestigieuze Oscaruitreiking te bekijken tijdens de 94th Academy Awards. Net zoals vorig jaar kunnen ook Play More-klanten de show volgen via Play More Cinema. De red carpet start rond half één, de awardshow gaat van start om 2u (kanaalnummer 300 in Vlaanderen en kanaalnummer 320 in Brussel).

OVER NAAR DE STUDIO

Laat die afstandsbediening maar links liggen, want zappen tijdens de reclameblokken is niet nodig. Tijdens de pauzes schakelt Telenet rechtstreeks over naar de studio waar een panel van filmkenners de gebeurtenissen zal becommentariëren. Het panel bestaat uit Erik Van Looy, Jan Verheyen en Pedro Elias, onder leiding van Britt Valkenborghs.

"Toen ik 14 jaar was smeekte ik mijn ouders om de Oscars te mogen volgen. Het antwoord was altijd resoluut nee, want de dag erna moest ik vroeg op om naar school te vertrekken. Nu liggen mijn schooljaren achter mij en kan het dus wel! Ik heb de Oscars een paar keer in het echt kunnen bijwonen in Los Angeles – en om eerlijk te zijn, dat is niet hetzelfde. ’s Nachts opblijven om de show te zien voelt veel specialer. Precies Kerstmis! Dit jaar gaan er enorm veel geruchten dat Will Smith in aanmerking komt voor een Oscar. Ik duim mee voor hem," vertelt Erik Van Looy.

Ook Jan Verheyen kijkt enorm uit naar de avond: "De Oscars zijn de wereldkampioenschappen van de filmwereld. Bovendien is ons na de Corona-editie van vorig jaar terug een grote show met veel entertainment beloofd, en dat wil ik samen met de kijkers graag live meemaken. Ik vind het een intrigerende selectie, dit jaar en hoop dat ‘King Richard’, ‘Coda’ en ‘Belfast’ in de prijzen vallen, omdat die films me het meest hebben ontroerd."