Texas Coffee brengt American breakfast naar Antwerpen

News

5a4b13a1-ca14-47ed-8eb8-7059aba9d3da-2Vanaf morgen heeft Antwerpen er weer een hotspot bij: Texas Coffee. Je kan er zeven op zeven en héél de dag lang genieten van een ontbijt, volledig in Amerikaanse stijl. Op het menu: Amerikaanse klassiekers zoals blueberry pancakes, pancakes met bacon, peanutbutter & jelly sandwiches en BLT's. Voor de die hard sporters serveert Texas Coffee zelfs scrambled eggs met daarin één eigeel en drie eiwitten.

Ook de drankkaart heeft enkele speciale koffies en thees in petto. Zo serveert Texas Coffee een single origin koffie uit Guatemala. De bonen zijn gebrand door White Label Coffee, een branderij uit Amsterdam die bekend staat om hun uitstekende kwaliteit. Daarnaast serveren ze twee varianten van "World's strongest coffee": koffie zo sterk dat ze niet gedronken mag worden door zwangere vrouwen en hartpatiënten. Zes kopjes van het goedje zouden zelfs dodelijk zijn. Een stevige kop koffie gemaakt met Death Wish Coffee bevat bijna 728 milligram cafeïne. Biohazard is een straffere variant met bijna 928 milligram cafeïne per tas. Ter vergelijking: een gewone kop koffie bevat tussen 80 en 150 milligram cafeïne.

3f1d34a7-8d32-4af7-b0d5-a217c55f85f2Ook heeft Texas Coffee een primeur in Antwerpen: Kopi Luwak. Deze prestigieuze koffie wordt gekenmerkt door een speciaal productieproces. Een civetkatachtige fijnproever, de luwak, selecteert de beste koffiebessen en eet die op. Het vruchtvlees aan de buitenkant wordt verteerd maar de koffieboon blijft intact. De bonen in de uitwerpselen worden met de hand verzameld, grondig gewassen en vervolgens licht geroosterd. Verder kan je bij Texas Coffee ook terecht voor het Thaise equivalent van Kopi Luwak: Black Ivory Coffee. Hier wordt hetzelfde proces toegepast als bij Kopi Luwak, maar dan met olifanten. Deze variant is even zeldzaam als prijzig en bijgevolg ook slechts beperkt beschikbaar. Eerder zin in een fotogenieke koffie? Je kan er ook kiezen voor de zogenaamde "Coffee cone", een ijshoorntje met chocolade waar je koffie uit drinkt. Kies voor een cappuccino, espresso of een andere warme drank in een hoorntje met witte, pure of melkchocolade. Koffie, chocolade en een wel heel bijzonder koffiekopje. Voor de theeliefhebbers heeft Texas Coffee een assortiment premium thee van Café Couture en home made iced teas.