The Fat Lady en Stad Gent creëren ‘Gentsters’ community

Crea / News

Stad Gent en OCMW Gent vormen sinds 1 januari 2019 één geïntegreerde, lokale overheidsorganisatie met 10.000 medewerkers. Hoe creëer je een gevoel van verbondenheid bij zo’n diverse groep? Dat was de opdracht die Stad Gent toevertrouwde aan The Fat Lady.

Samen met Stad Gent lanceerde het bureau ‘Gentsters’, een concept dat symbool staat voor het gemeenschappelijke gevoel dat deze 10.000 collega’s met elkaar delen: hun trots en inzet voor deze stad. Het personeelsmagazine ‘Gentsters’ werd de deeltjesversneller om dit doel te bereiken. Om de ‘spirit’ van de echte Gentster te vatten, staan werknemers centraal: op de cover en in elk groot verhaal. Met verrassende insteken, storytelling en spontane fotografie geven we hen een platform om hun enthousiasme te delen. Het ‘Gentsters’ contentprogramma werd een compagnon de route en een coach voor alle medewerkers. 

‘Gentsters’ is een mooi voorbeeld van een geslaagde employer branding aanpak, met een always-on intranet groep, rebranding van interne events en zelfs ‘Gentsters’ merchandising, die allemaal bijdragen aan het gezamenlijk communitygevoel. Het ‘Gentsters’ magazine verschijnt 4 keer per jaar en de aanpak wordt duidelijk gesmaakt, zo bleek uit de eerste reacties.