THE MARCOM ENGINE EN MINI BELUX PRESENTEREN DE MINI ELECTRIC  

Crea / News

Tegen 2030 zullen alle MINI-wagens volledig elektrisch zijn. Naast deze doelstelling streeft de BMW Group, en dus ook MINI Belux, naar een duurzame vermindering van de CO2-uitstoot over de hele levenscyclus, van de toeleveringsketen (-20% per voertuig tegen 2030) via de productie (-80%) tot het gebruik van het voertuig (-40%). Daarom ontwikkelden MINI Belux en The Marcom Engine (TME: Serviceplan, Mediamonks en Berylls) een gloednieuwe campagne voor de MINI Electric, met als tagline: ‘Net als je dacht dat het niet leuker kon. - want de MINI Electric is een verbazingwekkende fusie van wendbaarheid, premium kwaliteit, emissievrije mobiliteit en budgetbeheersing.

Voor deze nationale campagne ontwikkelde TME een geïntegreerd 360-graden communicatieplan om de verschillende touchpoints te activeren die tijdens de strategische aanpak van de campagne werden gedefinieerd.  Op basis van de key visual en de bijbehorende tagline heeft elke fase van de campagne (Awareness, Consideration en Purchase) zijn eigen boodschap en CTA. De marketingmix van het materiaal omvatte: sociale media, een tactische CRM funnel, een speciale pagina op de nationale website, betaalde media, drukwerk en een groot OOH-bord in Brussel die het elektrisch opladen van de MINI voorstelt. MINI wordt met name geshowd op dé Brusselse reclamevitrine, de drukke Generaal Jacqueslaan, en zet zijn elektrisch model in de kijker die is aangesloten op de voor de gelegenheid geïnstalleerde oplaadstations. Daarnaast wordt de visual getoond op alle grote formaten (digitaal en papier) van Clear Channel op straat en in stations, namelijk: de More O'Ferrall 36m² en 16 m² panelen in de stadscentra en grote Belgische steden, de 4 I-CONIC schermen in Brussel (Delta, Van Praet, De Brouckère en Keizer Karel), de 5 Digital Landscapes en 8 Premium Digital Panoramics in stations - zo krijgt de campagne maximale zichtbaarheid. “De MINI Electric is het uithangbord van ons merk geworden, en maakt de brug naar onze full electric toekomst. Van al onze modellen komt het typische MINI go-kart rijgevoel misschien nog het meest tot zijn recht in deze elektrische variant, vandaar onze focus op amusante kleuren en een headline die focust op plezier. De keuze voor OOH als versterking naast onze digitale campagne ligt ‘m vooral aan de periode: de eerste 2 weken van september zijn dit jaar voor het eerst sinds 2019 zonder enige vorm van lockdown of COVID-restricties, dus we kunnen spreken van een serieuze ‘back to school’ periode op de weg. Ideaal om dus in het straatbeeld aanwezig te zijn.”, zegt Stijn Vermeulen, Marketing Manager MINI - BMW Group Belux.

Credits

De campagne loopt tot 18 september en is het resultaat van een samenwerking tussen MINI Belux, Initiative, Media.Monks, Serviceplan, Rapport, Urban Media en Clear Channel.

Media Agency : Initiative (above the line), TME/Mediaplus (digital media)

Agency : The Marcom Engine (Serviceplan, Media.Monks and Berylls)

Brand: MINI
Client: MINI BELUX

Contact: Stijn Vermeulen, Saschia De Rudder, Céline Deplasse, Hebe Van Gysel

Campaign Title: MINI Electric September Campaign

Creative Director: Mirella Aponte

Copywriting: Wim Provoost

Designer : Anna Medvedieva, Marta Nedoviz

DTP:  Freddy Groote, Barbara Valdez, Gonzalo Riu

Account team: Sarah Souffriau, Liesbeth Stevens, Benoit Leveque, Melissa Bekaert

Strategy: Jan Seneca
Digital Project Management: Jérémy Gallet

UI Design: Bilal Bounour

Social Media Project Manager: Ine Dereymaeker

CRM Project Manager: Laurent Samain

Campaign Manager: Berten Broers

Connection Planner: Manon De Munck, Robin Gérondal

OOH agency: Sales House – Urban Media