The Oval Office en het CCB waarschuwen: “ok is niet altijd ok!”

Crea / News

Nadat het bureau deze zomer de pitch gewonnen heeft van het Centrum voor Cybersecurity België voor de ontwikkeling van een communicatiestrategie en van bewustmakingscampagnes, heeft The Oval Office een eerste campagne gecreëerd. Met de slogan “OK is niet altijd Oké!” wil de campagne de Belgen sensibiliseren voor onveilige apps die hun smartphone ​besmetten en helpen om hun smartphone op een eenvoudige manier beter te beveiligen. De campagne loopt via een tv-campagne, radiospots, video op social & digital media, een native content campagne, redactionele samenwerkingen met Inspecteur 42 (RTBF) en RTL. Partners kunnen ​het campagnemateriaal downloaden op de website safeonweb.be.

Mobile malware blijft oprukken. Criminelen en oplichters ontwikkelen steeds vaker virussen die smartphones besmetten doordat gebruikers achteloos een onbetrouwbare applicatie downloaden. Zo slaagde het zogenaamde Flubot-virus er vorig jaar in om op een paar dagen meer dan 11.000 smartphones te besmetten.

OK is niet altijd OK!

De belangrijkste manier om je te beschermen is waakzaam en voorzichtig te zijn als je een e-mail of een sms’je ontvangt waarin gevraagd wordt om een app te downloaden. De kans is groot dat je via een onveilige app winkel een gevaarlijke app of zelfs een virus installeert. Installeer daarom apps enkele en alleen via de erkende stores. Want de OK-button is niet altijd ok. Alle tips zijn terug te vinden op de website.

Credits

Client: CCB - Centrum voor Cybersecurity België
​Contact: Katrien Eggers
​Agency: The Oval Office ​
​Account: Line Reynaert, Céline De Vreese ​
​Strategy: Bart De Leeuw, Marijke Dubois ​
​Creation: Gino Keymeulen, Alex Skim
​Production: DPLMT
​Design: Ellen Breckpot, Zoë Lepage, Jon Troch
​Photography: DPLMT
​Digital: Egon Buyck
​Media: The Oval Office