THE OVAL OFFICE GAAT OP ZOEK NAAR KUNSTIG NATUURTALENT

Crea / News

Op zondag 20 november werd voor de elfde keer in heel Vlaanderen en Brussel de Kunstendag voor Kinderen georganiseerd. Kinderen konden tijdens 350 activiteiten, samen met hun familie, proeven van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst. In opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, bedacht The Oval Office een activerende campagne om kinderen de diversiteit van kunst en cultuur te laten beleven. Met een record aantal deelnemende scholen, cultuurorganisaties en lokale besturen was deze editie een groot succes.

Natuurtalenten

De Kunstendag voor Kinderen stond dit jaar helemaal in het teken van 'Natuur' en 'Natuurtalenten'. Samen met Maureen Vanherberghen, bekend van Ketnet-serie Helden en Q-Music, ging het The Oval Office de afgelopen weken via social media op zoek naar jongeren tot 12 jaar die op de Kunstendag voor Kinderen hun (natuur)talent wilden ontdekken en beleven tijdens voorstellingen en workshops. ​ 

En ook dit jaar vond een grote schoolwedstrijd plaats waar zo’n 100 klassen hebben aan deelgenomen. De klas van juf Marijke van de Vrije Basisschool Zevergem werd uitgeroepen tot grote winnaar. De kinderen brachten het bos binnen tot in de klas en maakten kunstwerkjes, schilderden met modder en maakten een bewegingsparcours met boomstammetjes. 

Credits

Client: Vlaamse overheid, Departement Cultuur, Jeugd en Media
​Contact: Caroline Sabbe, Pauline D'Haene
​Agency: The Oval Office
​Account: Line Reynaert, Egon Buyck, Sofie Cole
​Creation: Gino Keymeulen en Alex Skim
​Illustratie: Trui Chielens
​Digital & Social: ​ Egon Buyck, Félice Polet
​Media relations: Sandra Plasschaert (Cats Communication)