The Oval Office maakt switch naar duurzame mobiliteit

Communication / News / Sustainability

the oval officeWerknemers zijn wel degelijk bereid om hun bedrijfswagen te laten staan, als ze in alle openheid geïnformeerd worden over de alternatieven en als de switch kadert binnen een flexibeler werkritme. Dat meldt live communicatiebureau The Oval Office als reactie op een onderzoek van hr-dienstverlener Securex. Uit de bevraging van Securex blijkt dat 6 op de 10 Belgen met een bedrijfswagen zouden veranderen van job, als ze geen bedrijfswagen meer aangeboden krijgen.

Als klimaatbewuste en maatschappelijk geëngageerde ondernemer stimuleert The Oval Office milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen voor zijn medewerkers, zegt CEO Wouter Boits: “We nemen ons engagement ter harte en voeren het ook door in het hr-beleid. Zo hebben we 4 kantoren in Antwerpen, Gent, Brussel en Amsterdam om onze mensen de mogelijkheid te bieden dichtbij huis te werken en onze klanten van dichtbij te bedienen. We streven ook naar zo weinig mogelijk bedrijfswagens. Dit uitgangspunt nemen we mee in onze aanwervingstrajecten en we motiveren zoveel mogelijk het cash for car-principe. Bijna 40% van de werknemers met een bedrijfswagen ging intussen op dat aanbod in.

the oval officeVolgens Securex is onwetendheid de grootste reden waarom werknemers geen afstand willen doen van hun bedrijfswagen. 1 op de 5 werknemers zou niet weten dat er alternatieven bestaan. Precies daarom zet The Oval Office sterk in op het informeren en sensibiliseren van zijn werknemers.

Carine Poedts, hr-manager bij The Oval Office: “Het klopt dat het wetgevend kader in ons land een complex kluwen is. Ik denk dat er dan ook eerder sprake is van onduidelijkheid dan van onwetendheid. En om duidelijkheid te creëren is er tijd nodig. Wij gaan daarom proactief het gesprek aan over alternatieven, op basis van een grondig berekende voorbereiding. We geven onze mensen de tijd om erover na te denken en in alle openheid vragen te stellen. We maakten ook bewust de keuze voor het cash for car-systeem dat meteen toepasbaar is; en niet voor het mobiliteitsbudget, waarover nog veel onduidelijkheid bestaat.”

room-ExjFiNHtxKI-unsplashOm duurzame mobiliteit nog verder te stimuleren, stelt The Oval Office ook deelfietsabonnementen en poolwagens ter beschikking voor werkgerelateerde verplaatsingen naar klanten of evenementen. En om woon-werkverkeer via andere middelen dan de wagen te stimuleren zijn er tussenkomsten voor openbaar vervoer en fietsvergoedingen.

Nog volgens Securex kunnen bedrijven die nadenken over hun hr-beleid en meer flexwerk mogelijk maken hun werknemers makkelijker overtuigen om de bedrijfswagen te laten staan. “Daar ben ik het volledig mee eens,” besluit Carine Poedts. “Wij gaan voor duurzame mobiliteit zonder de individuele situatie en bezorgdheden van elke medewerker over het hoofd te zien. En die evolutie gaat hand in hand met een hr-beleid dat minder tijd- en plaatsgericht is, en net meer focust op outcome en het efficiënt inzetten van onze talenten.”