The Oval Office stimuleert kinderen tot kunstbeleving

Crea / News

Komende zondag zetten Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen hun deuren wijd open voor kinderen tot 12 jaar. De hele dag kunnen kinderen proeven van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst. Met meer dan 300 activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel is er keuze zat! The Oval Office creëerde in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een campagne gericht naar kinderen, ouders en leerkrachten.

Het Grootste Kunstwerk

Voor de tiende editie van de Kunstendag voor Kinderen koos het bureau om zich via tekenwedstrijd te richten naar een zo groot mogelijke groep schoolkinderen. Ketnet-wrapper Sander Gillis lanceerde een paar weken geleden via sociale media een oproep naar klassen om creatief aan de slag te gaan met de affiche getekend door de bekende illustrator Carll Cneut. Eenenzestig inzendingen waren goed voor 350 kunstwerken die op de site van de Kunstendag voor Kinderen werden samengesmeed tot Het Grootste Kunstwerk.

Kinderen exposeren voor het grote publiek

Negen winnaars worden bovendien verrast met een tentoonstelling op een unieke cultuurplek, zoals de kunstacademie in Niel die in het M HKA hun werkjes tentoonstellen. Deze tentoonstelling werd afgelopen dinsdag in avant-première geopend door de minister van Jeugd Benjamin Dalle. De kinderen werden er onthaald als echte kunstenaars.

Credits

Klant: Departement Cultuur, Jeugd en Media
Contact: Caroline Sabbe
Agency: The Oval Office
Client Director: Line Reynaert
Creatie: Gino Keymeulen, Alex Skim
Illustratie: Carll Cneut
Digital & Social:  Egon Buyck
Media relations: Sandra Plasschaert (Cats Communication)