The Park Playground voor het eerst naar Mobile World Congress in Barcelona

Innovation / Media / News

The Park Playground, aanbieder van virtual reality ervaringen, staat van 27 februari tot 2 maart 2023 op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, een belangrijk event voor mobiele technologie. The Park is aanwezig op de stand van HTC, het toonaangevende virtual reality platform dat levensechte VR-ervaringen creëert. 

Bezoekers van het MWC kunnen zich op de HTC stand onderdompelen in Mission Planet X, een sci-fi VR-ervaring voor verschillende spelers. The Park installeert daarvoor een free-roam speelveld van 6x6 meter met de HTC VIVE draadloze Focus Pro 3-headsets. Spelers beleven hier een full mobile VR-ervaring zonder dat ze nog hardware op de rug moeten dragen.

The Park en HTC zijn geen onbekenden voor elkaar. Sinds 2018 werken de ontwikkelings- en onderzoeksteams nauw samen. Het partnership is al erg gunstig geweest voor de verdere ontwikkeling van VR-producten.

"We zijn erg verheugd om samen met HTC op het Mobile World Congress in Barcelona te staan. We zijn een wat atypische deelnemer maar wel vereerd dat we deze samenwerking op zo’n groot en belangrijk internationaal congres in de verf kunnen zetten. Dit partnerschap heeft immers de evolutie naar meer inclusieve en boeiende VR-ervaringen versneld, wat cruciaal is voor de toekomst van onze sector. Onze 12 huidige VR- locaties  gebruiken allemaal de technologie van HTC. En er staan nog nieuwe openingen gepland over de hele wereld. Wat maakt dat we uitkijken naar  onze verdere samenwerking met HTC om de toekomst van location based VR-entertainment verder – en vooral internationaal - uit te bouwen," zegt Gilles-Adrien Cenni, CTO bij The Park Playground.

Recent kondigde The Park Playground een verdere expansie naar Australië aan. Het gaat een samenwerking aan met Arena 21 voor de uitbouw van een vestiging in Brisbane. De opening is gepland eind maart 2023. Eind vorig jaar opende The Park ook al een vestiging in Leeds, in het Verenigd Koninkrijk.