The Reference designt nieuwe website Owens Corning Foamglas

Crea / News

Owens Corning Foamglas, een wereldspeler in isolatieoplossingen voor de bouw en de industrie, heeft zijn nieuwe website gelanceerd. The Reference zorgde voor het ontwerp en een optimale user experience (UX) en stond in voor het hele ontwikkelingsproces van dit nieuwe online platform.

The Reference ondersteunde Owens Corning Foamglas op het vlak van branding, design en webdevelopment om zo een breder doelpubliek te bereiken. Met de klantengroepen van het bedrijf in het achterhoofd bouwde het een nieuwe website die de behoeften van de gebruiker centraal stelt. Het bureau begon met een strategische oefening.

“Een grondige discovery fase, waarin we spraken met alle relevante partijen binnen het bedrijf en hun klanten, gaf ons een goed overzicht van de behoeften die deze website moest vervullen. Dit bood ons een solide basis om wireframes te tekenen en een robuuste informatiearchitectuur te creëren, waarop we de website konden bouwen,” klinkt het.

Met het oog op de behoeften van het Foamglas-merk en zijn stakeholders ontwikkelde The Reference een digitale stijlgids en een nieuw logo. Op die manier kon het bureau een website ontwerpen die het merk een gemoderniseerde, premium en toekomstgerichte look & feel geeft, waarmee het bedrijf een breder doelpubliek kan bereiken.

“Bij de bouw van de nieuwe Foamglas-website in Sitecore richtten we de gebruikerservaring (UX) op het helpen van potentiële klanten. De robuuste informatiearchitectuur hielp ons om deze outside-in benadering tot leven te brengen en om projectontwikkelaars, architecten en ingenieurs te helpen met een intuïtieve solutions wizard. De oplossingen en diensten die Owens Corning Foamglas biedt, zijn voortaan het antwoord op de vragen waar de websitebezoeker mee zit.”

Door de nieuwe website te integreren met de bestaande interne systemen heeft The Reference de gebruiksvriendelijkheid verhoogd en de workflows voor de verschillende stakeholders geoptimaliseerd. Daarnaast heeft het Foamglas ook ondersteund in het verwezenlijken van een uitgebreide contentstrategie en werd met behulp van een van zijn On-Site consultants nieuwe websitecontent geïmplementeerd.