Schrijven There en Ionnyk magisch verhaal?

Crea / News

De unieke state-of-the-art kaders van Belgische start-up Ionnyk zijn de perfecte ‘marriage’ tussen slimme e-paper technologie en echte kunstfotografie: Een absolute must voor kunst- en designliefhebbers op zoek naar tijdloos design én een onvergetelijke ervaring. Leuvens communicatiebureau There zorgde voor een strategische aanbeveling en bracht het Ionnyk-verhaal in woord én beeld.

Een strategie vanuit merkidentiteit

Ionnyk heeft alles in zich voor een succesvolle lancering: ambitie, een innovatief idee dat inspeelt op de behoeften van de doelgroep, een mooi design, een sterk team en believers-investeerders van het eerste uur. Nu alleen nog een sterk merkverhaal en een slimme manier om het nieuwe product in de markt te zetten. En toen kwam There. Als strategisch partner onderwierp het bureau Ionnyk aan een spervuur van vragen om de identiteit, de positionering en het merkverhaal door en door helder te krijgen. Daaruit vloeiden een inspirerende baseline, twee video’s en een merkverhaal waar je helemaal Ionnyk van wordt. 

A magical piece of art

Wie kijkt naar een Ionnyk-kader, ziet een elegant en hoogkwalitatief design met daarin een zwart-wit foto: zonder kabels, zonder beeldschermverlichting. Pas wanneer er een nieuwe foto verschijnt of een detail in het beeld verandert, besef je dat een Ionnyk-kader toch geen gewoon kader is. Het lijkt wel magie. De e-paper technologie zorgt ervoor dat het kader doet wat het belooft: je een unieke en onvergetelijke ervaring bezorgen. Dat vat there samen in de baseline‘A magical piece of art’ die direct verwijst naar het kunstwerk dat alle verwachtingen overtreft. Onze doelgroep is wakker.

When the art of change, creates a change in art photography

Ionnyk is meer dan alleen maar een slim kader. Het is ook een manier van leven, van kijken naar kunst, van inspireren en consumeren: sneller, persoonlijker en altijd verrassend. Mét respect voor de integriteit van kunstfotografie. Bovendien blijft het kader via de Ionnyk-app in verbinding met de omgeving en de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Ionnyk is veel. Geheel in lijn met de website en zwart-wit-stijl goot there al die informatie in een video: omdat visuele informatie het nog altijd beter doet dan pure tekst en een oogstrelende foto. Ionnyk draait om innovatie. Als pionier in een nieuwe markt wil het kunstenaars mee uitnodigen om een nieuw soort cultuur en design te creëren in het domein van kunstfotografie. Een community uitbouwen. Daarvoor liet there samen met de oprichters van Ionnyk ook enkele kunstenaars – de Ionnyk-ambassadeurs - aan het woord in een tweede video: Ionnyk bekeken van binnenuit. Pittig detail: een van de ambassadeurs van Ionnyk is Bart Ramakers, mede-eigenaar van communicatiebureau There en fulltime creator van nieuwe mythes voor een nieuwe wereld via fotografische taferelen, films en sculpturen. Bart Ramakers over Ionnyk: “De ‘smart art’ van IONNYK laat me nog meer dan anders toe om mijn verhaal te vertellen, mijn eigen mythologie en universum te creëren. Daardoor krijgt mijn werk een extra dimensie die daarvoor nooit mogelijk was geweest.”

Credits

Klant: IONNYK

Klant contact: Mathieu Demeuse, Christophe Courcelle

Creative Team: Vicky Janssen, Marine de Séjournet

Copywriting: Vicky Janssen
Account: Heidi Carlens, Marine de Séjournet
Video: Wim van de Genachte