Thierry Desmedt nieuwe CSO JCDecaux Belgium

News / People

Thierry Desmedt start bij JCDecaux Belgium als ‘Chief Sales Officer’ (CSO) en rapporteert rechtstreeks aan Wim Jansen, CEO JCDecaux Belgium-Luxembourg & Israël.

Eind 2019 gaf JCDecaux het startschot voor de uitrol van een nieuwe commerciële collaboratieve en transversale structuur, waarin haar 7 productcategorieën (Street furniture, Billboard, Airport, Metro-Bus-Tram, Insert, Malls en Retail met Carrefour en Delhaize) geïntegreerd zijn. Deze structuur is erop gericht om elk type klant zo goed mogelijk te adviseren met multi-product oplossingen, en dit dankzij het principe van 'single point of contact' (SPOC). Enkel een toegewijde leider om dit orkest te dirigeren, was het ontbrekende sluitstuk dat nog miste (uitgesteld wegens Covid) in deze nieuwe collaboratieve structuur. Als Chief Sales Officer (CSO) zal Thierry Desmedt deel uitmaken van het directiecomité van JCDecaux Belgium en verantwoordelijk zijn voor alle commerciële teams: nationaal, regionaal, digitaal en creatief, en dit vanaf 1 juni 2022.

Hij heeft er al een indrukwekkende carrière opzitten, die begon bij Procter & Gamble, waar hij gedurende 17 jaren verschillende functies bekleedde binnen de afdelingen sales en marketing, voordat hij de leiding overnam van de Professionals-divisie voor de Franse en Benelux-markt. De afgelopen 10 jaren werkte hij voor de EssilorLuxottica Group (Ray Ban brillen, Varilux, Nikon…), eerst als General Manager Belux en vervolgens als Country Manager Belux.