Thinkedge wint WKOPSTOOT

Awards / News

Olé! De winnaar van het WK voetbal is gekend: Argentinië. Daarmee eindigt ook WKOPSTOOT, de ludieke WK-pronostiek voor reclamebureaus van freelance creatief team KOPSTOOT. De inzet: KOPSTOOT freelancet twee dagen voor het winnende bureau. In totaal deden 24 agency's een gok naar het aantal ‘koptoot-goals’ tijdens het WK. Het Kortrijkse storytelling agency Thinkedge finisht als enige met het juiste antwoord (28) op de eerste plaats. Het was nek-aan-nek met GBL Studio en Wave Agency, die respectievelijk als tweede en derde eindigen.Kijk hier voor de volledige ranking o.b.v. de beste pronostiek per agency..

Robbie (concept provider/copywriter KOPSTOOT): “Thinkedge heeft er goed over nagedacht. Ze hebben tactisch gespeeld door met 7 teamleden slim en gespreid te gokken.” Chris (concept provider/AD KOPSTOOT) vult aan: “En het straffe is dat we dit al voorspeld hadden na 16 wedstrijden (de eerste ronde van de poulefase), op basis van het tot dan gemaakte aantal kopstoot-goals. We zaten er dus boenk op.”

Pieter-Jan Mollie (stamhoofd van Thinkedge en man met de winnende getallen): “Tof om op deze manier nieuwe freelancers te leren kennen. Toen we de actie van KOPSTOOT voorbij zagen komen op PUB.be, vonden we het goed gevonden en het leek ons dan ook geestig om mee te doen. En voilà, nu zijn ze van ons, toch voor twee dagen. We gaan de ideale briefing afwachten, zodat we hun conceptuele kopkracht optimaal kunnen inzetten.”

Tot slot nog dit: dat Frankrijk voor de tweede keer op rij in de finale stond, verbaast niet. Ze maakten als enige ploeg tijdens het tornooi vier Kopstoot-goals. Of hoe een paar kopstootjes links en rechts een groot verschil kunnen maken. “En nu is ’t aan ons…” besluiten Robbie en Chris, “…laat die briefings maar komen, we koppen ze ook in 2023 met veel plezier binnen.”

Aankondiging Instagram 

Aankondiging Facebook

Koning Filip demonstreert

Een kopstoot voor Infantino

Ronaldo kopt (niet) binnen

Franse headtrick

België uitgeschakeld

Eerste voorspelling

Winnaar & finale statistieken

Credits

Creation: KOPSTOOT (Robbie Cap & Chris Goossens)

Copy FR: Véronique Vier

Kopstoot-goal teller: Robbie Cap