Thuis en Infrabel sensibiliseren tegen spoorlopen

Media / News

 
Eén Dat spoorlopen nog steeds een groot probleem is, bewijzen de cijfers van Infrabel. Dit jaar waren er van januari tot mei al 353 meldingen van spoorlopen, met één dode en drie zwaargewonden tot gevolg. Ook ‘Thuis’, dat afstevent op zijn seizoensfinale, erkent het probleem. Daarom werkte Eén, samen met Infrabel, aan een wel erg spannende scène...
Eén U bent na het zien van de scène nog niet overtuigd? Hier volgen nog enkele cijfers: spoorlopers veroorzaken gemiddeld 6 uur vertraging per dag voor het treinverkeer. In 2018 waren er 768 gevallen van spoorlopen, met 4 dodelijke slachtoffers en 6 zwaargewonden. Ook aan overwegen wordt er niet genoeg opgelet: van januari tot mei 2019 waren er 21 ongevallen, met 4 dodelijke slachtoffers. Vorig jaar waren er 38 ongevallen aan overwegen met 9 dodelijke slachtoffers en 3 zwaargewonden. Er is dus geen twijfel dat spoorlopen nog steeds een groot maatschappelijk probleem is.
Eén
Infrabel zorgde ervoor dat de opnames op de sporen en met de trein in een veilige omgeving konden gebeuren: de opnames vonden plaats in Jemeppe-sur-Sambre op sporen die door Infrabel speciaal ter beschikking werden gesteld. Infrabel zelf is enorm tevreden dat het gevaar rond spoorlopen op deze manier aandacht krijgt. Om jongeren nog beter met hun boodschap te bereiken, werken ze voor hun voorlichting rond spoorlopen vanaf nu met deze scènes uit ‘Thuis’. Ook voor The Floor, een virtual reality-installatie van Infrabel die jongeren een levensechte ervaring rond spoorlopen biedt, zal gebruik worden gemaakt van de scènes uit ‘Thuis’.