‘Thuis’ is twee Slurfkes rijker

Marketing / Media / News / Retail

Slurfke RangeOm de zomerperiode voor de ‘Thuis’-fans iets draaglijker te maken, kreeg de Eén-soap er twee nieuwe Slurfkes bij. U weet wel, het biertje op basis van een familierecept van het personage Eddy Van Noteghem. Sinds augustus kan u in de winkel dus, naast het originele Slurfke Bruin, ook Slurfke Blond en Slurfke Wit kopen.
Slurfke Bruin is sinds 2012 een vaste waarde bij ‘Thuis’ en wordt sinds 2015 ook in het echte leven gebrouwen door Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Met z’n lichtzoete aroma’s van banaan en vanille wist Slurfke Bruin al snel het hart van tal van bierliefhebbers te veroveren. Maar aangezien niet iedereen van donker bier houdt, besloten de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck om de bierlijn Slurfke uit te breiden met Slurfke Wit en Slurfke Blond.
“Slurfke Bruin is een sterk bier met een hoog alcoholpercentage. Daarom gingen we op zoek naar twee varianten die compleet het tegenovergestelde van de originele Slurfke zouden zijn,” vertelt Xavier Vanhonsebrouck, CEO van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
Zo is Slurfke Blond een lichtblond bier geworden met een alcoholpercentage van 7%. Het goudgele bier biedt subtiele toetsen van citrusvruchten en is bitter in de afdronk. Met een laag alcoholpercentage van 4,8% is Slurfke Wit een speciaalbier geworden voor wie niet van sterke bieren houdt. Het bier is gebrouwen op basis van tarwe en tarwemout, en biedt verfrissende toetsen van koriander, gember en citrus.
Succesvolle samenwerking
De fans van Thuis herinneren zich nog goed het moment dat den Eddy een eigen bier begon te brouwen, namelijk in seizoen 17 dat in 2012 op de buis was. De vraag bij de fans was groot om het bier ook in het echte leven te kunnen drinken. Daarop sloegen de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck de handen in elkaar om het bier van den Eddy op de markt te brengen. Slurfke Bruin was geboren!
De lancering van Slurfke in 2015 was ook meteen het begin van een succesvolle samenwerking tussen de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Zo zijn alle bieren van de brouwerij uit Izegem sinds seizoen 20 (2014) te zien in Thuis.