Tim Van Hauwermeiren en Pieter Loose winnen Vlerick Award 2022

Awards / News / People

Tijdens een award show op woensdag 15 juni in de Handelsbeurs in Gent werden in aanwezigheid van tal van bedrijfsleiders en alumni de winnaars van de 21ste editie van de Vlerick Award bekend gemaakt. De Vlerick Award wordt jaarlijks uitgereikt door Vlerick Business School en is een eerbetoon aan twee succesvolle Vlerick-alumni die als ondernemer en bedrijfsleider aan het roer staan van een snelgroeiende organisatie. 

De Vlerick Enterprising Leader Award ging naar Tim Van Hauwermeiren, medeoprichter en CEO van Argenx. Pieter Loose, CEO van Ekopak, mocht de Vlerick Venture Award in ontvangst nemen. 

Met de Vlerick Enterprising Leader Award bekroont Vlerick Business School een bedrijfsleider en Vlerick-alumnus met een overtuigende track record op gebied van leiderschap en ondernemerschap, en wiens organisatie een positieve impact heeft op de maatschappij. Zijn/haar bedrijf is op duurzame wijze uitgegroeid tot een grote en sterke speler aan de top.

“Vlerick Business School speelt een erg belangrijke rol in onze kenniseconomie door generaties van ondernemers te vormen, te inspireren en te helpen de sprong te maken naar hun 'Big Idea'. Deze Enterprising Leader award is een hele mooie erkenning van ons gezamenlijk ondernemerschap. Onze biotech-cluster creëert enorme toegevoegde waarde voor onze kennisgedreven maatschappij en dient een heel bijzonder doel: de patiënt. Ik hoop dat Argenx een bron van inspiratie mag zijn voor een volgende generatie ondernemers,” zegt Tim Van Hauwermeiren.

De Vlerick Venture Award zet een jonge, ondernemende Vlerick-alumnus in de kijker die als eigenaar of oprichter van een snelgroeiend bedrijf een positieve impact heeft op onze maatschappij.

“Ik ben enorm trots om als alumnus deze award in ontvangst te nemen. We hebben bij Ekopak een ongelofelijk parcours afgelegd het afgelopen jaar en deze Venture award is de erkenning voor al het harde werk. We voelen de klimaatverandering meer en meer, nu opnieuw met de aanhoudende droogte. Het is belangrijk dat elk bedrijf en alle toekomstige ondernemers streven naar een duurzame groei en toekomst. Tien jaar geleden is mijn ondernemerschap gestart en Vlerick heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. De School heeft het bedrijf mee vorm gegeven aan de hand van de opleidingen, de kennis en het netwerk. De erkenning van deze award gaat dus ook naar Vlerick aangezien ze mee aan de wieg staan van Ekopak,” besluit Pieter Loose.