TLC kleedt zich uit (en andere fraaie berichten)

TLC_Undressed

Media / News

TLC_UndressedDoelgroepenzenders doen het goed, wat kijkers én wat advertenties betreft. Discovery Networks Benelux exploiteert drie zenders (en vier kanalen) in ons land: Discovery Channel, TLC (sinds maart 2015) en Eurosport (dat bestaat uit twee kanalen: Eurosport 1 en Eurosport 2). De reclameregie voor TLC en Discovery Channel is ondergebracht bij SBS Belgium en dat is voor beide partijen een win-winsituatie: de doelgroepenzenders vullen het aanbod van SBS Belgium (Vier en Vijf) mooi aan en de knowhow is in huis. Voor Discovery is dat kostenefficiënter, legde Max Schoorl, director commercial development, uit aan PUB tijdens de voorjaarspresentatie van Discovery Networks Benelux. Zo zit men voor de advertentie-inkomsten uit TLC nu al boven de verwachtingen. "We leerden uit de beginnersfouten van TLC in Nederland," legt Max Schoorl uit. De regie voor Eurosport is (nog) niet ondergebracht bij SBS Belgium, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd (en kritische massa). Wat dat betreft kan de nakende sportzomer, met de Olympische Spelen, een mooie rol spelen.

Laten we even naar dat komende seizoen bij Discovery Networks kijken, waarvoor Alco de Jong, countrymanager Benelux van Discovery Networks, met zijn team van channeldirectors Antwerpen uitkoos om de pers te woord te staan. En om te beginnen met Eurosport: met tennis (met commentaar van onder meer Sabine Appelmans tijdens Wimbledon), de drie grote wielerrondes, motorwedstrijden (met Nederlandse en Belgische racers), de Olympische Spelen én meer lokale content zet Eurosport een tandje bij, onder het motto 'Fuel your passion'. Kijkers die zelf een tandje willen bijsteken kunnen terecht bij de app van Eurosport, die toegang geeft tot Eurosport 1 en 2 én tot enkele bonuskanalen. Met het Internationaal Olympisch Comité werd overigens een strategisch partnership gesloten op lange termijn.

TLC

Born Like Me: Owen en Gio (TLC)

TLC groeide de voorbije maanden mooi: 1,6% (eind 2015) naar 2,0%, in maart, dat valt op. Channel director Tatiana Lagewaard mag het komende seizoen uitpakken met programma's als Born Like Me, Undressed (zie foto bovenaan) en Louisa & Rosanna. Opvallend is ook dat TLC, net als Discovery Channel (en uiteraard ook Eurosport) de zomer lang nieuwe programma's op de buis brengt.

Discovery Channel

De Daniel K. Inouye Solar Telescoop in Haleakala National Park (Discovery)

Arno Flapper, channel director Discovery Channel, toonde aan de hand van trailers aan dat zijn zender het motto 'satisfying curiosoity' alle eer aandoet. Er komen ook nieuwe lokale producties (er wordt naar verluidt erg uitgekeken naar een lokaal programma waarvan de naam en de inhoud pas binnenkort wordt bekendgemaakt). Een topper kan ook worden: de nieuwe serie Harley and the Davidsons (in oktober), over de pioniers van het motormerk Harley Davidson, met een hoofdrol voor de Nederlandse acteur Michiel Huisman. Ook om naar uit te kijken: onder meer de series Telescope (over de bouw van een nieuwe supertelescoop, vele malen sterker dan de Hubble) en Sherpa. En geen zomerstop dus, met heel veel premières de week na de Olympische Spelen.