Tom Celis maakt overstap van Lemon Companies naar Unikoo

News / People

Tom Celis, de voormalige CEO van Lemon Companies, versterkt het team van full-serviceprovider Unikoo als head of Technology. Op deze manier wil Unikoo groeibedrijven en innovatieve KMO’s over heel Vlaanderen helpen om impact te creëren vanuit technologie, dankzij de implementatie van webplatformen en de inzet van snel evoluerende technologieën zoals AI.  Als full-service expertisecentrum voor start-ups, scale-ups en innovatieve KMO’s biedt Unikoo ondersteuning in finance & administratie, HR, technologie, design en marketing. Met de komst van Tom Celis wil Unikoo haar technologie-aanbod verder uitbouwen. "We halen met Tom niet alleen een klepper binnen die op vlak van IT-consultancy al heel wat watertjes heeft doorzwommen, maar ook iemand met het hart op de juiste plaats en een neus voor digitale trends en evoluties, zoals die van AI. Het feit dat Tom voor een sterk groeiverhaal als dat van ons kiest, spreekt boekdelen over de weg die we met Unikoo hebben afgelegd, zegt Kenn Wouters, founder en zaakvoerder van Unikoo. 

Een weloverwogen overstap 

Tom Celis begon zijn carrière 15 jaar geleden als software engineer bij bedrijven als Organi en Lemon, voordat hij uiteindelijk CEO werd bij Lemon Companies. Na een periode van drie jaar aan het hoofd van de organisatie zocht en vond hij een nieuwe uitdaging als head of Technology bij Unikoo: “Unikoo kwam op het juiste moment op mijn pad: het is een bedrijf met een zeer goede fundering en een enorm sterk team dat vooruit wil. Daarnaast delen we dezelfde missie: bedrijven helpen hun business doelstellingen te behalen door middel van de beste service en teams van experten. De klik was er voor mij meteen. ​ Ik krijg hier de kans om mijn eerdere ervaringen in te zetten en mee te bouwen aan dit groeibedrijf met enorm potentieel.”

Duurzame groei 

De aanwerving van Tom Celis past binnen de ambitieuze groeidoelstellingen van Unikoo. De laatste 12 maanden steeg het bedrijf met 35% in omzet en het team groeide tot een kleine 40 medewerkers. ​ Unikoo nam bovendien begin dit jaar nog het Limburgse agency HiPPO  over om haar branding- en marketingaanbod te versterken. Unikoo heeft kantoren in Antwerpen en Limburg en wil op korte termijn verder inzetten op de regio rond Gent.