Tom Peeters van Mediafin naar VRT-top, promotie voor Karen Donders

News / People

Tom Peeters wordt de nieuwe directeur Connectie bij de VRT. Dat heeft de raad van bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. Tom Peeters zal leiding geven aan het team dat het rijke aanbod van de verschillende merken van de publieke omroep op impactvolle manier tot bij de Vlaamse gebruiker brengt. Tom Peeters werkte 25 jaar voor Mediafin, waar hij op dit moment hoofd Innovatie is. Frederik Delaplace: “We zijn als VRT bijzonder goed in wat we doen, maar het mediagedrag wijzigt zo snel dat, als we niet opletten, we op heel korte termijn irrelevant kunnen worden. We willen in onze digitale strategie even slagkrachtig worden als in het lineaire en dus even krachtige digitale bestemmingen ontwikkelen als onze klassieke tv- en radiokanalen. Tom heeft de gepaste ervaring en visie om VRT daarin te gidsen.”

Voor Tom Peeters is het een weerzien met zijn voormalige baas bij Mediafin, maar dat gaf toch niet de doorslag: “De mediasector bevindt zich al een tijd op een scharnierpunt. De coronacrisis heeft dit alleen maar versterkt en heeft van digitaal nog meer het nieuwe normaal gemaakt. Het connecteren van het rijke VRT-aanbod met de juiste doelgroepen op de meest relevante digitale mediaplatformen wordt daarbij cruciaal. Daarbij de digitale producten ontwikkelen die een aangename metgezel zijn gedurende het leven van alle Vlamingen, elk met hun eigen verhaal en achtergrond, lijkt me een ongelooflijk boeiende uitdaging.”

Om de eigenheid van de VRT te versterken, lijnt de VRT haar externe maatschappelijke opdracht ook op met de interne talentontwikkeling. Hans Cockx, directeur Talent en Organisatie, verlaat op eigen vraag binnenkort de VRT. Karen Donders, vandaag al directeur Publieke Opdracht, neemt op 28 oktober zijn verantwoordelijkheden over. Het takenpakket omvat onder meer Talent- en Organisatieontwikkeling, Loon- en arbeidsvoorwaarden, HR Business Partners, Welzijn, Gebouweninfrastructuur en Facilitaire diensten.

Karen Donders

Karen Donders: “Als publieke omroep is het onze ambitie om met al onze media een verschil te maken in het leven van iedereen in Vlaanderen. Veel mensen werken daar iedere dag keihard voor. Als directeur Talent & Organisatie wil ik er samen met het team voor zorgen dat mensen dat goed kunnen blijven doen in een digitale context die veel opportuniteiten biedt, maar ongetwijfeld ook heel wat uitdagingen met zich meebrengt en heel zeker doorgedreven opleiding en talentontwikkeling vergt. Ons talentbeleid moet dicht bij de mensen staan en de creativiteit, het doorzettingsvermogen en een mentaliteit van samenwerking stimuleren die van VRT nog méér VRT zullen maken.” De Directie Publieke Opdracht omvat de Communicatiedienst, de Juridische Dienst, Studiedienst, Beleid & Compliance en de experten publieke meerwaarde.

Foto's VRT