Tom Waes en AXA proberen België te overleven

Crea / News

Hij zwom tussen krokodillen, beklom actieve vulkanen en liet zich beschieten in Colombia, maar toch voelt Tom Waes zich minder op zijn gemak tijdens een fietsritje door Antwerpen. Dus ging Tom ten rade bij 5 experts die hem de do’s en don’ts van vijf Belgische gevaren bijbrachten. Een preventiecampagne die niet aanvoelt als een preventiecampagne. Dat was het opzet van AKA De Mensen voor AXA. In vijf afleveringen, exclusief voor sociale media, ging AXA- ambassadeur Tom Waes de strijd aan met vijf Belgische risico’s.

Het startschot van de reeks werd gegeven op vrijdag 16 juni op het strand van Blankenberge. Tijdens een spectaculaire reddingsoefening kreeg Tom de opdracht om het te proberen winnen van de vervaarlijke Noordzeestroming. Eenmaal de redders hem uit het water hadden gevist stond een legertje journalisten klaar om een licht verzopen Tom Waes aan vragen te onderwerpen. De stunt werd opgepikt in het avondjournaal op VRT, VTM en Radio 1, verscheen op rtl.be, lalibre.be, dhnet.be, Radio Contact, Bel RTL en LN Radio en op Radio 2 mocht Tom live een woordje uitleg geven: “Waar ik vooral onder de indruk van was, is hoe verraderlijk de stroming wel niet is. Ik ben een goeie zwemmer, maar je bent op een minuut toch gemakkelijk 150 meter afgedreven... Het kan zwaar fout gaan dus!”

Eén week na de stuntstart verscheen de tweede aflevering online. Daarin tonen Tom Waes en boezemvriend Pascal Braeckman wat de gevaren zijn van sms’en achter het stuur.
 In lijn met de bloedhete zomer ging Tom een brandende BBQ te lijf, probeerde hij al zijn stress onder controle te houden tijdens de Antwerpse spits en probeerde hij de klimaatopwarming tegen te gaan door te tegelwippen.

Elke vrijdag werd één aflevering simultaan gereleased op de sociale mediakanalen van Tom Waes en van AXA.

Credits
Creative director: Tom Willems Concept: Jasper Declercq Regisseur: Dimitri Sterkens Show runner: Jasper Declercq Account manager: Pieter Maes Producer: Peter Van de Walle

https://www.instagram.com/reel/CuHR07lv9sm/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=Mz

RlODBiNWFlZA==

Production assistant: Astrid Janssen Camera: Dries Vanderaerden
Klank: Joris Lava, Pascal Braeckman Editor: Dimitri Sterkens

Grading & OT: Luca Britti
Grafiek: Mathias Vanthienen
Cast: Tom Waes, Pascal Braeckman
Experts: Roeland Samson, Inge Declercq, Tom Cocle, Werner De Dobbeleer, Arne Dewaet Klant: AXA – Ismael Colen, Koen Lukasczyk, Luc Latour