Tom Waes en Laura Beyne geflitst met zeepkist?

red bull zeepkisten race Laura Beyne -376

Marketing / News

red bull zeepkisten race Laura Beyne -376Tom Waes en Laura Beyne werden gisteren alvast niet geflitst tijdens de grote flitsmarathon, maar ze zijn wel klaar om op 10 september in Kluisbergen de 6e editie van Red Bull Zeepkistenrace te lanceren. Tom en Laura gaan op zoek naar dappere en creatieve uitvinders die een eigen, ongemotoriseerde zeepkist willen ontwerpen en bouwen. De meest originele inzendingen zullen langs het spannende parcours, ontworpen door Belgische rally piloot Thierry Neuville, naar beneden scheuren. Tot 31 mei 2017  kunnen denkers, doeners en durvers zich inschrijven via de website www.redbullzeepkistenrace.be.

Uit alle inschrijvingen zullen er uiteindelijk een 70-tal ploegen geselecteerd worden. Die teams zullen dan op 10 september om ter snelst naar beneden racen en door een strenge jury beoordeeld worden op originaliteit, technisch concept en sympathie. Tom Waes en Laura Beyne nemen de presentatie voor hun rekening.red bull zeepkisten race tom waes-37 De Red Bull Zeepkistenrace is een nationale wedstrijd voor amateurpiloten waar vooral creativiteit en plezier centraal staan.  Maar er vallen ook prijzen te winnen. Iedereen mag strijden voor de eerste plaats in de vier categorieën: snelheid, originaliteit, technisch concept en sympathie. Let wel: elke zeepkist moet door mensenkracht worden aangedreven, dus motoren zijn verboden. “We zijn erg blij dat we onze zeepkist nog eens van stal mogen halen en voor de zesde keer een parcours mogen uittekenen in België ,” aldus Stefaan Bettens, CEO van Jet Import. “We kijken er ook naar uit om dit in Kluisbergen te kunnen doen, een iconisch dorp op de taalgrens met een prachtige en sterk dalende wegen waardoor we samen met en expert – Thierry Neuville – een parcours kunnen uittekenen waar we heel wat verwachten van de piloten. Ze zullen heel wat behendigheid aan de dag moeten leggen. We mogen trots zijn op de Red Bull Zeepkistenrace, want het is een Belgische idee dat voor hier voor het eerst georganiseerd werd en dat ondertussen de hele wereld heeft veroverd.”

België is inderdaad niet alleen het land van de smurfen, Kuifje, chocolade, wafels en bier, maar ook de bakermat van deze zeepkistenraces. In 2000 vond de allereerste Red Bull Zeepkistenrace ter wereld plaats in België, meer bepaald in Genval. Tot nu werden er wereldwijd een honderdtal races georganiseerd, van Australië over Zuid-Afrika tot Finland en Portugal. Het is 5 jaar geleden dat er nog een race in België werd gehouden. In mei 2012 stoven bijna honderd zeepkisten de Brussels Kunstberg af.  Dit jaar zal Kluisbergen zijn wegen klaarmaken voor de zesde editie van Red Bull Zeepkistenrace. Philippe Willequet, burgemeester Kluisbergen: “Geweldig dat wij deze zeepkistenrace mogen verwelkomen. We hebben al heel wat tweewielers zien passeren op onze wegen maar we kijken uit naar de allernieuwste creaties die hier op onze helling naar beneden zullen denderen…Schitterend dat wij als gemeente zo’n groots event, met zelfs wereldwijde impact, mogen verwelkomen. We willen dan ook graag iedereen uitnodigen op om 10 september naar de Red Bull Zeepkistenrace in Kluisbergen te komen!”