Tony’s Chocolonely koopt het Vlaamse Althaea-De Laet Int

News / Retail / Sustainability

Bij Tony’s Chocolonely droomden ze naar eigen zeggen altijd al van een eigen chocoladefabriek, en nu hebben ze er een: die van de Belgische mouleer masters en Fairtrade experts Althaea-De Laet Int. De Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet in Borsbeek komt inderdaad in handen van het Nederlandse duurzame chocolademerk, een overname waarmee het sneller wil innoveren, makkelijker wil opschalen en meer flexibel wil zijn.

Tony’s Chocolonely heeft met de overname een nieuwe troef in handen: het kan nu ook zelf chocolade produceren. “We zijn super blij om samen deze volgende stap te nemen, terwijl we voor het team zorgen. En niet te vergeten... er ontstaan zo allerlei nieuwe mogelijkheden. We zijn hierdoor in staat om sneller te kunnen innoveren, zijn flexibeler als ’t gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten en ’t opschalen van de inkoop van onze bonen via Tony’s vijf  samenwerkingsprincipes. Driedubbel winnen! Voor familie, vrienden en cacaoboeren,” klinkt het bij Tony’s Chocolonely.

Het Nederlandse chocolademerk, dat tot vandaag niet zelf produceerde, werkte al sinds 2004 samen met Althaea-De Laet, meer bepaald voor het mouleren van de repen en tabletten. De 16 werknemers van het familiebedrijf blijven nog twee jaar dienst om hun jarenlange knowhow door te geven. “Ook al zijn we nu 100% eigenaar, we hebben de gehele bedrijfsvoering van Althaea-De Laet niet zomaar in 1x gelijkgetrokken met onze missie om 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade,” besluit de chocoladefabrikant. “Gelukkig blijft de familie de Laet en het management team de komende twee jaar nog effe plakken om ons de kneepjes van het vak te leren. In de tussentijd blijven we natuurlijk samenwerken met onze bestaande partners, van missiebondgenoten tot aan leveranciers, fabrikanten en retailers, om ervoor te zorgen dat er meer dan genoeg Tony’s repen zijn voor al jullie chocofans.”