Too Good To Go lanceert 7 Dagen Zonder Verspilling

News / Retail / Sustainability

Op 29 september is het de Internationale dag rond voedselverlies en voedselverspilling. De perfecte gelegenheid voor Too Good To Go, de gratis app tegen voedselverspilling, om de aandacht op het onderwerp te vestigen door de eerste editie van de 7 Dagen Zonder Verspilling te lanceren. Vanaf maandag 26 september en gedurende één week zullen de Belgen elke dag worden uitgedaagd om samen voedselverspilling tegen te gaan door dagelijks nieuwe gewoonten aan te nemen. Dit aan de hand van tips en tricks, heerlijke recepten en inspiratie om meer verspillingsvrij te leven.
 
Voedselverspilling tegengaan: goed voor het welzijn van de planeet en de portemonnee
In België wordt jaarlijks maar liefst 345 kg voedsel per capita verspild, waarmee ons land na Nederland de slechtste leerling van de Europese klas is. Sien Van den broeke, Societal Impact Manager bij Too Good To Go België en initiatiefneemster van de 7 Dagen Zonder Verspilling: "Voedselverspilling is verantwoordelijk voor 10% van de totale uitstoot van broeikasgassen in de wereld. Was voedselverspilling een land, dan zou het de op twee na grootste vervuiler zijn, na China en de Verenigde Staten. De strijd tegen voedselverspilling is dan ook één van de meest doeltreffende oplossingen om de klimaatcrisis tegen te gaan. Dit geldt uiteraard voor alle schakels in de keten, van het veld tot het bord, en ook voor onze huishoudens, waar ongeveer 50% van alle voedselverspilling plaatsvindt. Door deze 7 Dagen Zonder Verspilling te lanceren, hopen we dat zoveel mogelijk mensen zullen beseffen dat ze door nieuwe en eenvoudige gewoonten aan te nemen hun voedselverspilling aanzienlijk kunnen verminderen, wat een positief effect heeft op het welzijn van onze planeet en hen tegelijk in staat stelt serieus te besparen."
 
Hoe doe je mee aan de 7 Dagen Zonder Verspilling? (van maandag 26 september tot zondag 2 oktober)
 
Om aan de 7 Dagen Zonder Verspilling deel te nemen, hoeft u zich alleen maar in te schrijven op de website. Elke dag krijgen de deelnemers een nieuwe uitdaging met veel tips en tricks om voedselverspilling thuis te beperken. 
 
Het programma van deze week:
 
MAANDAG: Ready, plan, go!
Plan jouw maaltijden en boodschappen om voedselverspilling te beperken.
DINSDAG: In de frigo!
Welk voedsel op welke verdieping van de koelkast? Leer hoe je jouw koelkast goed kunt organiseren.
WOENSDAG: 50 tinten brood
Brood is één van de meest verspilde voedingsmiddelen in België. Geen kruimeltje meer verspillen? Het kan zeker!
DONDERDAG: Vertrouw je zintuigen
Welk product kan ik nog eten als de datum verstreken is? Leer er alles over.
VRIJDAG: Restjesfestijn
Met een flinke dosis creativiteit kunnen alle restjes omgetoverd worden tot een heerlijke maaltijd.
ZATERDAG: Verrassingen in de voorraadkast
Leer hoe je je kasten goed organiseert.
ZONDAG: Groenten van wortel tot loof
Schillen, toppen, stam... heerlijke tips om niks meer weg te gooien van jouw groenten.