Topwijf lanceert Limited Edition voor Special Olympics Belgium

Design / News

© SOB/Topwijf

© SOB/Topwijf

Het Belgische label Topwijf lanceert een limited-edition collectie ten voordele van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking Red Flame en SOB-ambassadrice Tessa Wullaert ontwierp de collectie samen met SOB-voetbalster Tine Debaets. De online collectie is 6 weken te verkrijgen tot en met zondag 14 april.

© SOB/Topwijf

© SOB/Topwijf


Topwijf is een Belgisch kleding- en accessoiremerk dat sinds 2016 graag mensen in de bloemetjes zet. Complimenten zijn dagelijkse kost voor het merk en haar klanten. Bezielster Haïke Vandecasteele (23j, Kortemark bij Torhout) wou graag iets terugdoen voor een goed doel en koos samen met SOB-ambassadrice Tessa Wullaert om de atleten met een verstandelijke beperking een financieel hart onder de riem te steken. “Ik heb zelf een achtergrond in G-sport via m’n werk en hobby’s, het ligt me na aan het hart. Ik kende Tessa al eerder en doordat zij ambassadrice is van SOB, was de keuze voor dit goed doel snel gemaakt. Alles viel ineens op z’n plaats en nadien is het snel gegaan. Onze Limited Edition is vanaf nu een feit” aldus Vandecasteele. Red Flame Tessa Wullaertheeft geen seconde getwijfeld om in dit project te stappen: “Ik kende de truien en het concept “complimenten geven” vind ik sjiek. Girlpower is mijn visie! Aangezien ik ambassadrice ben van SOB en al deze atleten sowieso top vind, zag ik het als mijn taak deze collectie aan elkaar te koppelen. Haïke en ik zaten meteen op één lijn.”
© SOB/Topwijf

© SOB/Topwijf


De collectie werd toepasselijk op Complimentendag, vrijdag 1 maart, gelanceerd en is beschikbaar tot en met zondag 14 april via de website van Topwijf. In de collectie vind je truien voor vrouwen en kindjes, alsook een totebag. De ‘o’ in ‘Topwijf’ werd voor de gelegenheid vervangen door het logo van Special Olympics en de etiketten zijn gepersonaliseerd door de ontwerpsters van dienst Tessa Wullaert samen met SOB-atlete Tine Debaets (39j, Lendelede bij Kortrijk). Tine vertelt over het creatief proces: “Ik vond het ontwerpmoment heel leuk samen met m’n idool Tessa en was er vol goede ideeën naartoe gegaan. Ik vind het jammer dat we ze niet allemaal konden uitvoeren, maar ben ontzettend trots op het resultaat en trots op deze kans. Het is belangrijk om uit te dragen dat iedereen een topwijf kan zijn, we hebben het allemaal in ons ongeacht onze beperkingen.”
© SOB/Topwijf

© SOB/Topwijf


En geen discriminatie: ook topventjes kunnen deze kleding-voor-het-goede-doel in huis halen!