Torfs, TikTok en Trooper zetten kinderen sterker in hun schoenen 

Awards / Crea / News

Kinderen bouwen hun zelfvertrouwen op tijdens de kindertijd. De ouders, maar ook de maatschappij spelen hierin een belangrijke rol. Schoenen Torfs wil hierin zijn verantwoordelijkheid nemen en daadwerkelijke stappen zetten. Dat doet de schoenenretailer met de lancering van de Sterk in je Schoenen Awards’.

“Wij geloven dat alle kinderen op hun eigen, unieke manier al sterk in hun schoenen staan, maar we kunnen ze wel leren om nog meer weerbaar te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen,” legt marketing manager Lise Conix uit. Dit kan door veel waardering te geven, te leren opkomen voor zichzelf en door ze hun eigen talenten te laten ontdekken. Verhalen van leeftijdgenoten spelen hierin een grote rol. Deze verhalen kunnen inspireren en een meer realistisch beeld geven. Daarom lanceert Torfs de ‘Sterk in je Schoenen Awards’, een jaarlijkse uitreiking waarbij straffe kinderen in de spotlight staan.

TikTok-ster Stien Edlund is bij de aftrap het gezicht van de campagne. Torfs wil op deze manier de kinderen rechtsreeks aanspreken. “We zijn ons goed bewust van de keerzijde van de razend populaire app TikTok, namelijk dat het een medium is waarop kinderen gemakkelijk gepest kunnen worden. We willen de app daarom bewust gebruiken voor een campagne die het zelfvertrouwen van kinderen kan opbouwen,” zegt Lise Conix.

Torfs krijgt de steun van Trooper, een online platform waarop geld ingezameld wordt voor verenigingen. Trooper zal via zijn verenigingen kinderen aanspreken om verhalen te delen. Elisabet Lamote van Trooper legt uit: “Verenigingen zijn de plek bij uitstek om kinderen meer zelfvertrouwen te geven en hun weerbaarder te maken. Dat is waarom wij met Trooper verenigingen financieel een duwtje in de rug willen geven. En ook daarom zetten wij ons graag mee in om de inspirerende verhalen van de kinderen naar buiten te brengen.”

In de toekomst zal Torfs ook samenwerken met verschillende andere partners om les- en werkpakketten aan te bieden aan ouders, scholen of verenigingen in de hoop dat ze hiermee verder aan de slag willen gaan. Verhalen kunnen vanaf 28 februari tot en met 12 april ingediend worden op www.sterkinjeschoenen.be. Tijdens de awardshow woensdag 29 april worden er 75 sterke verhalen voorgesteld door Stien Edlund.