Trafic slaat een nieuwe weg in met AddRetail

Budgets / Crea / News / Retail

Winkelketen Trafic was op zoek naar een bureau dat de retailwereld door en door kent, zijn nieuwe merkstrategie kan overbrengen naar de folder en de processen kan verbeteren. Na beraad besliste Trafic om in zee te gaan met AddRetail, omwille van zijn retailgerichte profiel en zijn kennis van het Pimalion-platform. 

“Vandaag wordt onze keten vooral door niet-klanten gezien als een hard discounter. Maar onze vaste klanten weten maar al te goed: Trafic, da’s ook fun,” zegt Erica Vanini, verantwoordelijk voor de communicatie bij Trafic. “Onze nieuwe strategie legt nog meer de klemtoon op deze funfactor, die in de huidige context meer dan ooit belangrijk is. Dankzij onze nieuwe strategie plaatsen we de vier vaste waarden van Trafic in de kijker: keuze, kwaliteit, prijs en shoppingervaring.” De eerste folders die dit nieuwe concept uitdragen liggen al in de brievenbus.

Concreet stelt het bureau zijn teams en tools ten dienste van Trafic om het promotionele plan op een efficiënte manier te vertalen: planning, organisatie, shootings, opmaak en vertalen van de beloftes naar alle papieren, digitale en in-store media. Myriam Blanpain, CEO van AddRetail, legt uit: “De klanten bijstaan bij de strategische en operationele aspecten zit in het DNA van AddRetail. Voor een keten als Trafic bestaat de uitdaging wat betreft omnichannel communicatie erin de processen te optimaliseren om zo aan efficiëntie te winnen en de kosten te drukken.” Dankzij het platform Pimalion kan het promotionele aspect gecentraliseerd en daarna op een geautomatiseerde manier via alle kanalen verspreid worden.