Train World komt op stoom

Train World logo

Communication / News

Train World 3

Train World, het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen, verwelkomde op vrijdag 11 maart haar 100.000ste bezoeker - in minder dan zes maanden na de opening. Als eerste echte spoorwegmuseum in België (er was ooit wel een soort van museum in het Brusselse Noordstation), opende Train World op 25 september de deuren met een Koninklijke inhuldiging. Vanaf de eerste dag kwamen er heel wat bezoekers uit België maar ook uit buitenland dit bijzonder project ontdekken. Train World verzamelt, op een plek vol geschiedenis, niet alleen de waardevolste locomotieven en rijtuigen uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen, maar ook een grote hoeveelheid spoorwegobjecten, archiefstukken, foto’s en filmmateriaal. De collectie is gepresenteerd in een scenografie van de befaamde tekenaar François Schuiten, in samenwerking met Expoduo.

Train World 1

Sinds de opening van het museum zijn de bezoekers blijven toestromen, met sommige dagen een recordaantal van meer dan 2.500 bezoekers. Scholen tonen ook een grote belangstelling voor Train World. Er hebben al 200 klassen Train World bezocht sinds september. Om het leerrijke aan het ludieke te koppelen, biedt het museum verschillende educatieve pakketten aan, gericht op leerlingen van 6 tot 18 jaar en aangepast aan de behoeften van de verschillende niveaus van het onderwijs. Train World gaat haar educatieve aanbod verder uitbreiden met de ontwikkeling van een educatief pakket voor kleuters van 4 tot 6 jaar. Het spoorwegmuseum kreeg hiervoor een cheque van 10.000 euro, gekoppeld aan de European Railway Award 2016.

Train World 2

Het succes van Train World laat zich ook voelen op de sociale  media en toeristische websites. De Facebook-account van het museum trekt al bijna 6.600 fans. Op Trip Advisor heeft Train World in minder dan zes maanden bijna de top 10 (elfde positie) bereikt op de 325 aanbevolen attracties in Brussel. In de lijst van de Brusselse musea aanbevolen door Trip Advisor staat Train World zelfs op de derde plaats.